Aktuelt

Opdatering på Corona-virus og rejser til Kina

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele Kina. I Hong Kong, Macao og Taiwan rådes der nu ekstra forsigtighed, men rejser frarådes ikke.

Skal du rejse til Kina?

Vi er klar over at det alligevel kan føles meget utrygt at skulle rejse til eller opholde sig i Kina, uanset hvor man er, eller uanset hvor man skal rejse til. 

Vores rejseforsikringer dækker derfor i hele Kina, så det er muligt at afbestille rejser til hele landet. På samme vis dækker vi evakuering hvis du er der nede allerede. Vi dækker, hvis din rejsearrangør eller myndighederne ikke hjælper dig.

Da mange lande er begyndt at afvise passagerer, der bare har mellemlandet i Kina, dækker vi derfor nu også afbestilling, selvom du kun har en transit i landet og dermed ikke har en decideret overnatning. 

Hvis du/I snart skal rejse til Kina så opfordrer vi til, at man løbende holder sig opdateret om situationen på via udenrigsministeriets rejsevejledning og medier, samt kontakter sin rejsearrangør for at høre hvordan man skal forholde sig. 

Hvis du/I er i Kina nu, og særligt hvis du er i Hubei provinsen, så opfordrer vi ligeledes til, at man følger de lokale myndighedernes anvisninger og holder sig godt orienteret via lokale og internationale nyhedsmedier. Ligesom man bør være tilmeldt udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk. 

Evakuering og afbestilling frem til 1. april 2020

Vores rejseforsikringer dækker evakuering fra, eller afbestilling af rejser til Hubei provinsen så længe Udenrigsministeriets rejsevejledning er gældende, og derudover dækker vi i hele Kina foreløbigt frem til den 1. april 2020.

Situationen i store dele af Kina er dog sådan at udrejse fra området muligvis ikke kan lade sig gøre lige nu som følge af restriktioner for at begrænse smittefaren. Derfor kan vi ikke garantere at evakuering altid er mulig, her og nu. 

Vi dækker, hvis du har en aktiv rejseforsikring hos TJM Forsikring. Ved afbestilling vurderer vi situationen, når der er under 14 dage til afrejse – og dækning kræver, at du for eksempel har valgt afbestilling på din årsrejseforsikring, eller at du har en særskilt afbestillingsforsikring hos os. 

Har du brug for akut hjælp?

Du har altid mulighed for at få akut hjælp. 

Se her