Bilforsikring

Bilferie / Grønt kort 

Husk det grønne kort på bilferien

Det grønne kort er dit bevis på, at din bil er ansvarsforsikret, hvis du med bilen – eller en eftertrukket campingvogn - kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer.

Har du brug for det grønne kort?

Her skal du medbringe det grønne kort

Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland indtil Uralbjergene, Serbien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. 

I fx Kosovo og andre lande, som ikke er med i grønt kort-ordningen, skal du købe en ansvarsforsikring ved grænsen.

Her er det grønne kort ikke nødvendigt

Du behøver ikke at have det grønne kort, hvis du kun kører i EU-landene, eller i Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra. Lovlige nummerplader og registreringsattest er normalt bevis nok på, at forsikringen er betalt.

Godt at huske

Det grønne kort gælder i ét år.  

 • Husk at bestille kortet mindst 6 hverdage inden din afrejse - og husk at underskrive kortet straks. 
 • Husk altid bilens originale registreringsattest og et gyldigt kørekort. 

Bestil grønt kort

Hvis uheldet sker

Bliver du involveret i et uheld i udlandet, og skylden er modpartens, kan Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) hjælpe dig med at finde frem til modpartens udenlandske forsikringsselskab.

Du kan ringe til DFIM på (+45) 33 13 75 55. Du kan også ringe til grønt kort-bureauet i det land, hvor uheldet er sket. Telefonnummeret til det lokale grønt kort-bureau står på bagsiden af det grønne kort.

Nogle lande bruger en standard-skadeanmeldelse, som du kan blive bedt om at underskrive på skade-stedet. 

Oplysningerne i anmeldelsen fortæller, hvordan uheldet er sket. Når du underskriver anmeldelsen, accepterer du den beskrivelse, der står. 

Din underskrift er i de fleste lande bindende, og beskrivelsen i anmeldelsen kan ikke ændres. Det vil være den, der afgør, hvem der får ansvaret for uheldet. Derfor bør du altid forsøge at undgå at skrive under på anmeldelsen, hvis du ikke forstår indholdet.

Husk altid at oplyse og få oplyst de vigtige informationer ved et uheld:

 • Få fat i vidnernes navn og adresse 
 • Hvad skete der? 
 • Hvornår præcist skete uheldet? 
 • Hvor skete uheldet? 
 • Hvad var din og modpartens hastighed? 
 • Hvad er bilens indregistreringsnummer? 
 • Hvad er ejerens navn? 
 • Hvad er ejerens telefonnummer? 
 • Hvad er ejerens forsikringsselskab?

Husk at lave en tegning af uheldsstedet. Det er en god idé at tage et par billeder af skaden på din og modpartens bil på uheldsstedet.

Din kaskoforsikring dækker vejhjælp i udlandet

Siden 1. januar 2018 har kunder i TJM Forsikring ikke skulle printe det røde kort. Nu er det nemlig Tryg Vejhjælp Europa, der hjælper dig på din bilferie, hvis du er kaskoforsikret og kommer ud for et driftstop i udlandet.

Læs mere