Serier af eksplosioner på Sri Lanka  Læs mere
Cross
Gode råd

Skal din motorcykel i vinterhi?

Motorcykelforsikring - Vinterklargøring (foto)

Vinterklargøring

Planlægger du at din motorcykel skal stå stille henover vintersæsonen, kan det godt betale sig med lidt forberedelser.

Det er altid en god idé at vaske og pudse din motorcykel grundigt, smøre låse og metaldele med konserveringsolie. Få evt. også foretaget et olieskift.

Batteriet kan du vælge at afmontere og lade op, men husk at tjekke op på batteriets tilstand i løbet af vinterperioden eller alternativt benytte en selvregulerende lader. Er din motorcykel forsynet med GPS-sporing, må du dog ikke afmontere batteriet. Du skal i stedet sikre, at der er strøm på hele tiden, så GPS-signalet er aktivt, eksempelvis med en selvregulerende lader.

Indendørs opbevaring

Ved indendørs opbevaring bør du sikre, at rummet er tørt, frostfrit og forsvarligt aflåst. Ekstraudstyr og andet tilbehør til din motorcykel skal altid opbevares i et forsvarligt aflåst rum.

Udendørs vinteropbevaring

Ved udendørs vinteropbevaring bør du jævnligt tjekke bremseklodser og holde dem rene og tørre gennem hele vinterperioden.

Tyveri

Din motorcykel skal være forsvarligt låst, når den ikke er i brug. Det er en god idé at benytte en ekstralås, fx en bremselås og/eller en kædelås i tillæg til motorcyklens standardlås. Tænk altid over, hvor og hvordan du parkerer din motorcykel. Vi anbefaler, at du parkerer din motorcykel et synligt, befærdet og oplyst sted. 

Sørg for at fjerne løst udstyr, fx elektronisk udstyr, når du forlader motorcyklen. Tag udstyret med dig, eller lås det ned i en side- eller topboks. Tilbehør til din motorcykel skal opbevares i et forsvarligt aflåst rum.

Hvis du udsættes for tyveri og/eller hærværk skal du straks anmelde hændelsen til politiet.

Er der sket en skade?

Når sæsonen starter igen

Klargøring
Når vinterperioden er slut, bør du altid udføre et grundigt tjek af din motorcykel. Vi anbefaler, at du tjekker dæk, dækmønster, dæktryk, lys, signalanlæg, batteri, batterivæske, kæde, kabler, greb, olie- og kølervæskeniveau
samt luftfilter. Til sidst bør du, inden den første køretur, efterse bremserne, kontrollere om olien skal skiftes, og hvornår det er tid til næste service.