Gode råd til bilferien
Går turen på bilferie, er der gode råd at hente til at have alt klar til rejsen. Her finder du vigtig kontaktinfo, hvis uheldet er ude. Kom godt afsted med denne håndfuld enkle forholdsregler i bagagen.
Ser din regning anderledes ud end forventet? Afgifter til staten bliver opkrævet i januar. Alle forsikringsselskaber har pligt til at beregne, opkræve og viderebetale afgifter til staten. Derfor ser du ekstra posteringer på din regning i januar måned.
Læs mere om regning og betaling herGode råd til bilferien
Går turen på bilferie, er der gode råd at hente til at have alt klar til rejsen. Her finder du vigtig kontaktinfo, hvis uheldet er ude. Kom godt afsted med denne håndfuld enkle forholdsregler i bagagen.
Det grønne kort er et bevis på, at man har en ansvarsforsikring på bilen, når man kører udenfor Europa. Det er ikke på alle bilferier, du skal have det grønne kort med. I langt de fleste lande signalerer din nummerplade i sig selv, at du har en lovpligtig ansvarsforsikring.
Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Serbien, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.
I fx Kosovo, Rusland, Hviderusland og andre lande, som ikke er med i grønt kort-ordningen, kræves en ansvarsforsikring ved indrejse i landet.
Ligeledes vil Iran pr. 1. januar 2024 ikke længere være omfattet af grønt kort-ordningen. Det vil sige, at skal du køre i Iran fra d. 1. januar 2024, skal du selv tegne grænseforsikring i det pågældende land.
Du behøver ikke at have det grønne kort, hvis du kun kører i EU/EØS-landene, eller i Cypern, Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra. Lovlige nummerplader og registreringsattest er normalt bevis nok på, at forsikringen er betalt.
Det grønne kort gælder normalt ét år fra udstedelsesdato.
FDM har lavet en god huskeliste til kør-selv-ferien, som du kan printe og krydse af, når du forbereder din tur.
Ring +45 44 68 82 00
Vores internationale alarmcentral er klar til at hjælpe dig døgnet rundt, uanset hvor du er.
Ring til Tryg Alarm på +45 44 68 82 00
1. Ring til Tryg Alarm, når du er ude at rejse og bliver syg, kommer til skade eller har brug for anden øjeblikkelig hjælp.
2. Du kan ringe døgnet rundt.
3. Når du ringer, skal vi bruge policenummeret på din rejseforsikring. Det finder du på bag på rejsekortet eller på Min side.
1. Kontakt det lokale politi, hvis nogen er kommet til skade.
2. Har andre været involveret i ulykken (en modpart), skal du huske at få disse oplysninger:
• Fulde navn og telefonnummer
• Deres forsikringsselskab
• Registreringsnummer (nummerpladen)
• Nationalitet (fx DK – står på nummerpladen)
3. Dokumenter skaderne - brug gerne din mobil til at tage billeder eller film af bilerne. Er der vidner til uheldet, er det også godt, du får deres navn og telefonnummer, hvis der senere skulle opstå tvivl om ansvaret.
4. Hvis du har kaskoforsikring på din bil, kan du få vejhjælp i udlandet gennem Tryg Vejhjælp. De kan også hjælpe, hvis bilen skal på værksted eller transporteres hjem. Ring +45 70 11 20 00.
5. Når du er hjemme igen, skal du anmelde skaden til os. Ring på 44 20 61 20 eller anmeld online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.
Ring til Tryg Vejhjælp +45 70 11 20 00
1. Har du kaskoforsikring på din bil, kan du få vejhjælp i udlandet gennem Tryg Vejhjælp Europa.
2. Vi sørger for transport til værkstedet af dig og dine passagerer eller sikrer, at I nemt kommer videre på rejsen i en erstatningsbil, hvis der er behov for det.
Du kan se de fulde betingelser herunder.
Du kan evt. printe vores vejhjælpskort og gemme det i bilens handskerum.
Hvis en eventuel reparation af din egen bil i udlandet trækker ud, og du forsat har brug for en lånebil, når du kommer hjem til Danmark, har vi indgået en aftale om fordelagtige lejepriser til dig.
Skal du bruge en international skadeanmeldelse? Du kan finde og evt. printe den internationale skadeblanket her.
Skal du have hunden med på ferien? Læs vores gode råd til ferie med hund.