Biler med vildtfløjte
Mit TJM

Vildtfløjte skal forhindre påkørsel af dyr

Mange bilister oplever hvert år at påkøre dyr i traffiken. Det kan koste mange penge i forsikringsskader, men en lille fløjte kan muligvis mindske problemet. Sætter du en vildtfløjte på din bil, så bliver dyr skræmt væk og løber ikke ud på vejen. På den måde kan du spare dig selv en masse tid, penge og farlige situationer.

31 hjorte køres ned hver dag

Hvert eneste år bliver mange dyr påkørt på de danske landeveje. Ifølge Dyrenes Beskyttelse køres ca. 31 hjorte (rådyr, dådyr og krondyr) ned hver dag. Ser man på månederne, er der flest påkørsler fra oktober til januar, og i maj måned.

Det er synd for dyrene, og det kan være meget omkostningsfuldt. Vi anbefaler derfor vores kunder, at anskaffe sig en vildtfløjte, som kan være med til at mindske problemet.

Hvad gør vildtfløjten?

En vildtfløjte bruges til at skræmme dyr væk fra vejen. Fløjten udsender en højfrekvens lyd, som dyr kan høre på lang afstand. Lyden produceres ved en fart på over 50 km/t (afhængig af vildtalarmen, du har).

Du fastsætter fløjten under sidespejlene med det dobbeltklæbende tape, som er fastgjort under fløjten. Vildtfløjten kan også monteres på fx kølegitter eller kofangere. Det kræver blot, at luften kan passere frit igennem fløjten.

Vildtfløjten skræmmer dyrene væk i op til 400 m og kan bruges på motorcykler, biler og lastbiler.

Der er ingen garanti for, at vildtfløjter kan tåle en tur i vaskehallen, da det afhænger af placeringen.

Råvildt

Det skal du gøre, hvis du påkører et dyr i naturen

Pas på dyrene – her kan du læse gode råd til at undgå påkørsel af dyr samt en guide til, hvad du skal gøre, hvis uheldet sker alligevel.

Læs mere om påkørsel af dyr

Succes i hjemmepleje

Thisted Kommunes hjemmepleje har haft en vildtfløjte på alle hjemmeplejens biler de sidste to år.

Og tal viser, at hjemmeplejen er gået fra at påkøre 6-8 hjortevildt om året til kun at ramme en enkelt om året. Og det skaber en større tryghed blandt de ansatte.

Det er dog vigtigt at understrege, at vildtfløjten ikke er nogen garanti - der kan være undtagelser, hvor det ikke er sikkert, at vildtet hører den.

Du bør derfor som bilist, der har monteret vildtfløjten eller vil gøre det, stadig huske den gode adfærd og være opmærksom på vildtet, når du kører på de danske landeveje. Du kan læse vores gode råd til at undgå påkørsel af dyr her.

Red dyreliv og menneskeliv med vildtfløjten

Hvert år bliver der påkørt og dræbt tusindvis af rådyr og hjorte på de danske veje. Mange af disse påkørsler ender med, at dyrerne ikke bliver dræbt med det samme, men de løber ind i skoven og lider og dør af kvæstelserne på et senere tidpunkt. De mange uheld på de danske veje, koster også menneskeliv, hvorfor påkørsel af dyr skal tages meget seriøst.

Men en vildtfløjte minimerer du risikoen for at påkøre dyr, såsom rådyr, hjorte, krondyr samt andre vildt arter. Du kan derfor være med til at beskytte både dyrene, dig selv og andre, når du kører på veje, hvor der færdes vildt, ved at få en vildtfløjte - samt undgå dyre skader.

Vil du have en vildtfløjte?

Vildtfløjten eller vildtalarmen kan købes hos sælgere af autoudstyr og reservedele som fx Thansen.

Køb vildtalarm hos Thansen her