Hvad koster en rejseforsikring?
Du kan hurtigt beregne en pris online. Det tager under 2 minutter at få en pris. Prøv det og se, hvad den koster.
Ser din regning anderledes ud end forventet? Afgifter til staten bliver opkrævet i januar. Alle forsikringsselskaber har pligt til at beregne, opkræve og viderebetale afgifter til staten. Derfor ser du ekstra posteringer på din regning i januar måned.
Læs mere om regning og betaling herVisum og visumregler i udlandet
Skal du ud at rejse? Så er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne for visum, pas, vaccinationer og lignende i de lande, du skal besøge.
Mangler du en rejseforsikring? Du kan beregne din pris her:
Om du skal have et visum på din næste rejse, afhænger af forskellige ting:
Ikke alle lande kræver, at du medbringer et visum, og det kan være svært at finde ud af, hvad der gælder for netop dig.
Derudover er der visse lande, som tillader at du opholder dig i landet under kortere ophold uden visum, men kræver det ved længere ophold.
Du skal dog ofte have visum, hvis du skal arbejde eller studere i landet, eller hvis du skal opholde dig der i lang tid.
Ikke alle lande kræver visum, og det er op til dig at undersøge, om du skal have et visum til din rejse.
På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se hvilke lande, som kræver, at du medbringer visum, og hvilke visumregler det enkelte land har.
Du skal have et visum til USA, hvis:
Har du et amerikansk visum, behøver du ikke en ESTA-registrering. Har du ikke et visum, skal du huske at registrere din indrejse i det amerikanske Electronic System for Travel Authorization (ESTA), for at få indrejsetilladelse til USA.
Du registrerer dig online, senest 72 timer før din afrejse til USA – hvis ikke du er registreret, får du ikke lov til at rejse ind i USA.
Læs mere om visum og ESTA hos Udenrigsministeriet
Mange lande kræver i dag, at du har et rejsebrev eller rejsecertifikat som bevis på din rejseforsikring, før du kan få et visum eller komme ind i landet.
Tidligere var det især Cuba, Rusland eller Hviderusland, der krævede dette, men efter COVID-19, ønsker mange andre lande også denne dokumentation.
Der findes forskellige typer visum afhængigt af, hvad formålet er med din rejse. Skal du fx på ferie, skal du have et turistvisum, mens du skal have et arbejdsvisum, hvis du skal arbejde udenlands.
De mest almindelige visa er:
Det er vigtigt, at du har det rette visum, fx hvis du vil arbejde eller studere, da ikke alle visa giver adgang til dette. Mange lande ser meget alvorligt på overtrædelser af visumregler.
Hvis du er i tvivl, bør du kontakte ambassaden eller et konsulat for det land, du skal rejse til. Du kan finde adresser og telefonnumre på udenlandske ambassader på The Copenhagen Diplomatic List.
Søg visum i god tid, da nogle steder har lange ekspeditionstider. Skal du besøge flere lande på din rejse, skal du huske at undersøge, om du skal have flere visa. Skal du besøge ét land, med et lille smut til et andet, før du vender tilbage til igen, skal du huske at have et visum med flere indrejser.
Det er dit ansvar som rejsende at sørge for, at dit visum stemmer. Der kan altid ske fejl. Så tjek når du får dit pas retur med visum, at dit visum er udstedt med korrekte datoer.
Det sker også, at lufthavnspolitiet visse steder stempler forkerte ind- og udrejsedatoer i passet. Det kan give problemer under opholdet og i mange tilfælde vil det være nødvendigt at søge om nyt visum hos de lokale myndigheder. Det er derfor meget vigtigt, at du altid kontrollerer, hvad der bliver skrevet og stemplet i dit pas under din rejse.
Husk på, at din rejseforsikring bør dække lige så længe, som din rejse varer.
Vores rejseforsikringer dækker rejser og ophold af op til 60 dage.
Hos os kan du til enhver tid beregne din pris på rejseforsikring på vores hjemmeside. Du vælger selv, om du vil have Basis, Udvidet eller Superpakken, og om forsikringen skal dække i hele verden eller Europa. Læs mere om vores rejseforsikring.
Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål til vores dækninger, er du velkommen til at kontakte os på 70 20 75 20.
Skal du rejse uden for EU og de nordiske lande, bør du undersøge, om du skal medbringe visum. Det kan du gøre ved at kontakte det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Ansøgningsgebyret for de mest almindelige ikke-immigrantvisumtyper er 160 USD. Dette omfatter turist-, forretnings-, studerende- og udvekslingsbesøgsvisa. Gebyret for de fleste midlertidige arbejdsvisa, såsom visum til religiøse professioner er 190 USD.
En ESTA-ansøgning koster 21 USD, som betales med kreditkort. Systemet svarer indenfor 72 timer på, om indrejse er godkendt, eller det er nødvendigt at søge om visum. Godkendelsen er gyldig i to år. Sidste frist for udfyldelse af indrejsepapirer via ESTA er 72 timer før afrejse.