Billeje
Mit TJM

Billeje i udlandet - hvordan er du dækket?

Her får du gode råd til billeje i udlandet og biludlejning på ferien.

Vidste du, at vores Rejse Udvidet og Super rejseforsikringer dækker din lejebils selvrisiko på ferien i udlandet?

Skal du leje bil på din næste ferie?

Mange danskere vælger at leje en bil hos et biludlejningsfirma på deres ferie i udlandet. Billeje gør det nemmere for dig at komme rundt, da du kan tilpasse ferien helt efter din tidsplan og dine behov.

Hvis du skal besøge forskellige steder på din ferie – og måske over store afstande – kan billeje være en stor fordel. Der er dog flere ting, du bør overveje, inden du booker feriebilen. Vi har sammensat en guide, der beskriver, hvad du bør gøre og tænke over, når du lejer en bil på ferien.

Billeje og forsikring

Dækker forsikring billeje i udlandet?

De færreste danskere er klar over, hvordan man egentlig er dækket ved billeje i udlandet.

Læs lejekontrakten grundigt igennem, og vær sikker på, at bilen har ansvars-, tyveri- og kaskoforsikring. Tag en kopi af forsikringspolicen med dig – du kan få brug for den på turen. Husk også at tjekke, om der er vejhjælp med i lejen.

Hvis du får skader på lejebilen, er det de forsikringer, du har købt hos udlejningsfirmaet, som dækker.

Hvis du derimod får stjålet ting fra bilen, som fx tasker og kamera, er det typisk din indboforsikring hos os, der dækker (dog kan du også tilkøbe dækning på din rejseforsikring). Du kan i betingelserne se, hvilke genstande du skal være særlig opmærksom på.

Hvad er dækket af din rejseforsikring?

Hvis du laver en skade på en udlejningsbil, vil selvrisikoen som regel være ret høj. Derfor vælger mange at købe en tillægsforsikring gennem udlejningsbureauet, der dækker selvrisikoen i tilfælde af skade.

Har du en Rejseforsikring Udvidet eller Super hos os, er selvrisikoen dog i forvejen dækket hos os, hvis du er uheldig og får en skade, ved leje af bil, autocamper, ATV eller knallert.

Rejse Udvidet og Super dækker selvrisikoen med op til 25.000 kr. pr. rejse, afhængig af din valgte sum, hvis lejebilen bliver beskadiget, mens du lejer den. Det er et krav, at bilen er ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret.

Køb rejseforsiking

 

Er du i tvivl om, hvilke forsikringer du har, eller om du er dækket ved billeje i udlandet? Så kan du altid tjekke dine forsikringer på Min side.

Her gælder 'Selvrisiko lejebil' dækningen ikke:

  • Hvis køretøjet ikke er ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret hos et forsikringsselskab
  • Hvis køretøjet ikke er lejet gennem et udlejningsfirma
  • Hvis føreren ikke har ret til at køre køretøjet eller der på anden vis er handlet i strid med lejekontrakten.

Hvad med dine andre forsikringer?

Din egen bilforsikring omfatter ikke lejebiler. Du skal derfor købe en forsikring dér, hvor du lejer bilen. Mange lejekontrakter omfatter både ansvars- og kaskodækning. Så er du både dækket, hvis du gør skade på andre, og hvis der sker skade på udlejningsbilen.

Har du en ulykkesforsikring med hjemmefra, vil den samtidig dække, hvis du kommer til skade som fører af bilen.

Familie skal på sommerferie. De kører selv med hund og to børn. De har husket rejseforsikringen hos TJM Forsikring

Hvad koster en rejseforsikring?

Du kan hurtigt beregne en pris online. Det tager under 2 minutter at få en pris. Prøv det og se, hvad den koster.

Giv mig en pris

Generelle råd ved billeje i udlandet

1. Sørg for at vælge et udlejningsselskab, der virker troværdigt

Du kan med fordel undersøge markedet og leje din lejebil hjemmefra. På den måde kan du også nemmere sammenligne de forskellige biludlejningssteder, deres udvalg og priser.

Sørg for at vælge et biludlejningsfirma, du har tillid til. Lej så vidt muligt bilen gennem et internationalt anerkendt firma.

2. Læs lejekontrakten grundigt igennem, inden du skriver under

Sørg for at nærstudere dine vilkår og kontrakt, og medbring gerne en kopi af din billejebestilling, så du kan sammenligne med kvitteringen hos udlejningsfirmaet. Gem alle dokumenter, og skriv aldrig under på en aftale, som er skrevet på et sprog, du ikke forstår.

3. Medbring et kreditkort til biludlejningen

Når du lejer en bil hos et biludlejningsfirma, reserverer de beløbet på dit kreditkort. Du kan altså risikere at få afvist dit Visa Dankort, da det er et såkaldt debitkort, som biludlejningsfirmaet ikke kan reservere penge på. Medbring derfor gerne et internationalt kreditkort, fx Mastercard.

4. Tjek din lejebil, når du henter den

Tjek at din lejebil ikke har nogle skader, der ikke er anerkendt af udlejningsfirmaet. Ellers bør du sikre dig, at disse skader bliver noteret hos selskabet inden du kører, så du ikke skal bøde for dem ved aflevering. Du kan med fordel tage billeder af bilen hele vejen rundt, når du modtager den. Så kan du senere dokumentere eventuelle skader, som bilen havde før, du overtog den.

Tag med fordel et billede af kilometerstand, inden du kører fra biludlejningen. Undersøg også, om bilen skal afleveres med fuld tank, når låneperioden slutter. For så skal du også overtage den med fuld tank.

Hav altid lejepapirerne på dig, når du kører bilen.

5. Dokumentér bilens stand ved aflevering

Gennemgå bilen igen sammen med en medarbejder, når du afleverer den – bed om en kopi af kontrolrapporten, og gem generelt alle dokumenter omkring lejebilen.

Hvis du ikke kan aflevere bilen i åbningstiden, så tag billeder af bilen, så du kan dokumentere, at skaderne er de samme, som da du overtog bilen.

Tag et billede af bilens kilometerstand, når du afleverer, så du ikke bliver opkrævet for flere kilometer, end du har kørt.

Sådan anmelder du en skade til os

Har lejebilen fået en skade, og ønsker du at gøre brug af din selvrisikodækning hos os, skal du sende følgende til os:

  1. Dokumentation for betaling af selvrisikoen (fx kontoudtog)
  2. Den originale lejekontrakt med biludlejningen
  3. Politirapport eller skaderapport
  4. Eventuelle billeder taget af bilen før og efter du lejede bilen.

Anmeld skade

Se, hvad vores kunder siger