Hund med på ferie

På ferie med din hund

Overvejer du at tage hunden med på ferien? Her kan du læse nogle gode råd og tips til før og under ferien med din hund.

Husk både hundeforsikringen og rejseforsikringen - så er du godt sikret, når du tager på ferie med hund.

Få en hundeforsikring

 

Få en rejseforsikring

Vil du have din hund med på rejsen?

I dag er det meget almindeligt at have hunde med på ferie. Dette gælder både ferier i Danmark og i udlandet.

Men hvordan foregår det egentlig? Her får du gode råd, inden du tager hunden med på rejse, og hvad du gør, hvis din ven kommer til skade eller bliver ramt af sygdom, når I er i udlandet. Når du rejser med din hund, er det dit ansvar at holde dig opdateret om de gældende regler på området. Tænk også på, at der både kan være særregler for ankomst og afrejse.

Tjekliste – Inden rejse med hund til udlandet

Reglerne for at rejse med hund varierer fra land til land og kan ændre sig. Her får du 5 gode råd før afrejsen.

1. ID-mærkning af hund

Hunden skal være ID-mærket med en chip i nakken - både herhjemme og når du er på ferie med hunden. ID-mærkning af hund kan fås hos dyrlægen.

2. Husk hundepas (EU-pas) til hund

Inden du rejser, skal din hund have et hundepas. Når du skal på ferie inden for EU med din hund, skal du huske at have et blåt EU selskabsdyrspas. Hundepasset er til for at samle information om hunden, eksempelvis vaccinationer og ID-nummer.

Du kan få passet hos en dansk dyrlæge, som også bekræfter de vaccinationer, ormekure og helbredstjek, som kræves for de respektive lande.

Har du styr på hundeforsikringen?

3. Vaccination af hund

Kontakt en dyrlæge i god tid, før du vil have dit kæledyr med på en rejse til udlandet. Det kan tage tid at få vaccinationer og dokumenter på plads.

Hunde, der tager med på ferie til udlandet, skal være vaccineret mod rabies senest 21 dage før I rejser. Vaccinationen skal noteres i hundens EU-pas, og gælder i 3 år.

4. Medbring et rejseapotek til hund

Medbring bl.a. tabletter mod bevægelsessyge, flåtmiddel, myggenet, væskeerstatning, receptfri medicin mod dårlig mave, middel mod sandmyg, elastisk forbinding og andet, som hunden kan få brug for på ferien.

Tal med din dyrlæge om mulighederne og behovet for din hund.

5. Husk forsikring til dig og hunden på ferien

Husk at gennemgå dine forsikringer – både din rejseforsikring og hundeforsikring – før du tager afsted på ferie med din hund.

Vores rejseforsikring dækker dig og din husstand i op til 60 dage i Europa eller hele verden, afhængigt af hvilken rejseforsikring du vælger.

Hundeforsikringen kan dække din hund under rejser i udlandet i op til 3 måneder.

Køb en hundeforsikring her

 

Køb en rejseforsikring her

Hund og ejer

Dyrlægehjælp til din bedste ven

Når du har en hundeforsikring hos os, får du gratis dyrlægehjælp, hvis du er forsikret mod "Sygdom og ulykke". Dyrlægen giver online hjælp over telefonen og kan bl.a. vurdere, om I skal tage videre på hospitalet.

Få en hundeforsikring

Du skal kontakte dyrlægen hvis...

  • Du planlægger en rejse med din hund
  • Du vil have tryghed omkring alle dokumenter til rejsen. Dyrlægen kender til de krav, der stilles
  • Du skal have hunden vaccineret mod rabies
  • Du skal have hunden chipmærket
  • Du skal have udtaget blodprøve til bestemmelse af rabiesantistoffer
  • Du skal have lavet en sundhedsattest før udrejse
  • Du skal have rådgivning om nødvendige ormekure, loppemidler og evt. flåtmidler.

Flyrejser med hund

De fleste selskaber tillader mindre dyr i kabinen (med dig og de øvrige passagerer), hvis hunden vejer mindre end 8 kilo (inkl. transportbur).

Hunden checkes ind som håndbagage og skal sidde i en bæretaske til hund, som er IATA-godkendt. Hundetasken må ikke være større, end at den kan placeres under sædet foran. Hunden må desuden ikke forlade sit bur, før du er kommet gennem tolden i ankomstlandet.

Det er begrænset, hvor mange dyr, der må være i kabinen under den enkelte flyvning, så det er klogt at bestille billet i god tid.

Større hunde skal som regel rejse i et separat lastrum til dyr. Mange fly har begrænset antal pladser til hundebure, og derfor er det vigtigt at booke sin billet i god tid.

Beregn din pris

Hund med på bilferien

Skal du på bilferie med hunden? Så glem ikke at undersøge, hvilke regler der gælder for de lande, du rejser igennem mod din endelige destination. Sørg for rigeligt med vand og at lufte hunden undervejs.

Der er regler for, hvordan hunde må transporteres i bil, hvor ofte de skal luftes og flere andre ting. Husk at spænde hunden fast eller hav den i et hundebur. Efterlad aldrig hunden alene i bilen.

Læs mere om vores gode råd til bilferien

Prøv fødevarestyrelsens guide

Lande udenfor EU kan have andre krav end lande i EU. Her kan der være krav om sundhedsattester o.l.

Inden du booker din ferie, bør du tjekke landets love og regler. Du kan læse mere herom på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor du også ved at besvare nogle få spørgsmål får overblik over reglerne til din rejsedestination.

Prøv guiden her

Skade eller sygdom under opholdet

Hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke på rejsen, skal du opsøge en dyreklinik eller et dyrehospital på stedet. Har du brug for råd og hjælp, kan du kontakte os, inden du går til en lokal dyrlæge.

'Med på Rejse'-dækningen til hundeforsikringen dækker udgifter til dyrlægebehandling, hvis din hund bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen. 'Med på Rejse' dækker også forlænget rejseophold, dvs. hotelovernatning til dig, hvis hunden er indlagt ud over din planlagte rejseperiode eller er for syg til at kunne transporteres.

Beregn pris på hundeforsikring

Har du brug for en forsikring til din hund på ferien?

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring, når du ejer en hund. Mangler du en god hundeforsikring? Så kan du beregne din pris her:

Beregn pris på hundeforsikring

Derudover er det altid en god idé at have en rejseforsikring, når du tager til udlandet.

3 fordele ved hundeforsikringen

Beregn pris
Ældre hunde er velkomne
Vi har ingen aldersgrænse. Du sammensætter selv din hundeforsikring og beholder den hele hundens liv.
Ældre hunde er velkomne
Vi har ingen aldersgrænse. Du sammensætter selv din hundeforsikring og beholder den hele hundens liv.
Videochat med dyrlæge
Når du har en hundeforsikring hos os, får du gratis dyrlægehjælp, hvis du er forsikret mod "Sygdom og ulykke". Dyrlægen giver online hjælp over telefonen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man have hund med i flyet?

Det er ikke alle flyselskaber, der tillader, at du tager din hund med i flyet. Du bør derfor sikre dig, at det selskab, du skal flyve med, tillader, at du medbringer en hund på flyet.

For nogle selskaber gælder det, at hvis hunden vejer mindre end 8 kilo (inkl. transportbur), kan den rejse i kabinen med dig og de øvrige passagerer. Hunden checkes ind som håndbagage og skal sidde i en bæretaske til hund, som er IATA-godkendt. Hundetasken må ikke være større, end at den kan placeres under sædet foran.

Her er et udvalg af flyselskaber, der på nuværende tidspunkt tillader at flyve med en hund enten i kabinen, i lastrummet eller begge dele: Norwegian, SAS, KLM, Air France, Lufthansa, Finnair og American Airlines.

Før du køber flybilletten, så tjek, hvilke regler, der gælder på flyselskabets hjemmeside.

Hvad koster det at flyve med hund?

Det er meget forskelligt, hvad flyselskaberne tager for at lade din hund flyve med. Faktorer, der spiller ind, er hundes vægt og måden, den transporteres på i flyet. En anden vigtig faktor er den totale vægt for hund og transportbur. Kontakt flyselskabet og spørg, hvad prisen ville være for netop dig og din hund.

Hvilke fly må man have hund med?

Før du køber flybilletten, så tjek, hvilke regler, der gælder på flyselskabets hjemmeside. Her er et udvalg af flyselskaber, der på nuværende tidspunkt tillader at flyve med en hund enten i kabinen, i lastrummet eller begge dele: Norwegian, SAS, KLM, Air France, Lufthansa, Finnair og American Airlines.

Hvad er reglerne for hund i bilen?

Der findes ingen lovkrav, når det kommer til transport af hund i bilen i Danmark. Men når hunden går frit i bilen, kan det udgøre en stor risiko for dig som fører af bilen, men også de andre passagerer samt hunden. Der er ingen regler for hund i bil i Danmark ud over at hunden ikke må kunne genere føreren af bilen.