En kolonihave defineres i Kolonihaveloven som "en havelod i et kolonihaveområde", der består af mindst 5 havelodder, dvs. grunde. Et kolonihaveområde defineres i loven primært ved, at grundene i gennemsnit ikke er større end 400 m2.
Kan man få en helårs kolonihave?
Ifølge Kolonihaveloven må man ikke bo i kolonihavehuset hele året, men den specificerer ikke perioden nærmere.
Ofte vil kommunens lokalplan dog forbyde helårsbeboelse i kolonihaver, og fx angive, at man må bo fast i haven i sommerhalvåret, men i de kolde måneder (1. oktober – 31. marts) kun må overnatte ifm. weekender og ferier.
Ofte bliver der også lukket for vandet i vinterhalvåret.
Hvordan er det med kolonihave og forsikring?
Når du har et kolonihavehus, vil det ofte være et krav, at du som minimum har en brandforsikring. Dette gælder især, hvis du låner penge af banken til at købe kolonihavehuset.
TJMs fritidshusforsikring dækker alle typer fritidshuse, fx kolonihavehuse og sommerhuse.
Fritidshusforsikringen dækker en række skader, som du ikke kan forhindre, fx stormskader, brand, hærværk, indbrud og meget mere. Du behøver derfor ikke bekymre dig om huset, heller ikke i de perioder, hvor du er væk fra det. Du kan læse mere om fritidshusforsikringen her - eller:
Bestil tilbud her
Hvad dækker en kolonihavehusforsikring?
En forsikring af kolonihavehus hos os kan indeholde følgende dækninger:
- Brand
- Tyveri og hærværk
- Indbo
- Insekt og svamp
- Råd
- Storm/vejrskade
- Stikledning
- Rør og kabel
- Udlejning
- Husejeransvar
- Elektronik
- Glas og sanitet
- Retshjælp
Du kan vælge en kolonihavehusforsikring med eller uden selvrisiko. Den selvrisiko, du vælger, gælder alle skader – undtagen glas- og sanitetsskader, som altid har 0 kr. i selvrisiko. Selvrisiko er den del af skaden, du selv betaler – resten betaler vi.
Forsikringen dækker både kolonihavehuset og andre bygninger på grunden - udhus, garage, carport og terrasseoverdækninger.
Få et forsikringstilbud