Adventskrans
Gode råd

Undgå brande i julen

Julen er højsæson for traditioner og hygge - men desværre også for brande. Her får du tips til en sikker jul.

Har du husket indboforsikringen?

Få en indboforsikring

Tips til at undgå brande

Levende lys, elektrisk julepynt og travlhed gør os ekstra udsatte for brande i december. Her er gode råd til at forebygge.

1. Gå aldrig fra levende lys

Sluk for alt levende lys inden, du forlader et rum med tændte stearinlys eller går i seng.

Overvej at skifte fra stearinlys til LED - det er bedre for indeklimaet og mere brandsikkert.

2. Stil ikke levende lys i nærheden af noget let antændeligt

Sørg for, at dine levende lys ikke står i nærheden af gardiner og andet let antændeligt, der kan blæse eller vælte ind i lyset. Sørg også for, at mindre børn, hunde og katte ikke kan nå dem.

3. Vær opmærksom i køkkenet

Knap en tredjedel af utilsigtede brande i private hjem, som brandvæsenet rykker ud til, opstår i køkkenet, særligt i forbindelse med madlavning.

Læg eksempelvis aldrig ting fra dig på komfuret og bliv i køkkenet, når du tilbereder mad.

Kilde: Beredskabsstyrelsen

4. Undgå brand med en imprægneringsspray

Behandl adventskrans og juledekoration med et brandhæmmende middel, der nedsætter risikoen for brand.

Med en brandhæmmende imprægneringsspray kan du minimere risikoen for, at der går ild i dekorationer, træ, papir mv. Du får 25 % rabat på imprægneringsspray som kunde hos os.

Få rabat på imprægneringsspray

5. Hav altid vand og slukningsmidler i nærheden

Hav slukkeudstyr klar.

Hvis der alligevel går ild i juletræet, dugen eller andre genstande af træ, papir, plastik eller stof, så sprøjt vand på det, der brænder – ikke på flammerne. Du kan også kvæle ilden med et tæppe, en jakke, pude eller lignende.

Du skal ikke slukke fedtbrande med vand – brug i stedet her et brandtæppe eller brandslukker.

Få rabat på brandslukker

6. Lyskæder og andet elektrisk julepynt

Juledekorationer bruger vi kun en gang om året. De bliver typisk opbevaret på loftet, i kælderen eller skuret, hvor fugt og temperaturer svinger – og kan ødelægge og mørne ledninger og materialer. Er der revner i plastikledninger eller stikkontakter, så kassér julepynten. Kun lyskæder lavet særligt til formålet må bruges udendørs.

7. Montér og tjek dine røgalarmer

Sørg for, at du har installeret røgalarmer i dit hjem. Tjek, at de er monteret korrekt, og test at de virker. Så øger du chancerne for i tide at opdage, hvis der er gået ild i adventskransen.

Tjek dine røgalarmer med testknappen en gang om måneden. Skift batteri en gang om året, og udskift den helt mindst hvert 10. år.

Sådan installerer du din røgalarm korrekt

Fordele med en indboforsikring

Læs mere om indboforsikringen
Genhusning ved brand- og vandskade
Indboforsikringen dækker, hvis der fx opstår en brand- eller vandskade, og du har brug for at blive genhuset. En brand kan være ødelæggende for dig, dine ting og din økonomi, hvis ikke du har en indboforsikring.
Få dækket dine ting
Julen betyder mange gaver og nye ting. Din indboforsikring dækker, hvis dine ting bliver stjålet. Hos os er der ingen øvre forsikringssum. Det betyder, at vi ikke har sat et loft over værdien af dit samlede indbo.
Dit elektronik er også dækket
Hos os får du pludselig skade på elektronisk udstyr med i din indboforsikring og også funktionsfejl på elektronisk udstyr under 5 år – du skal ikke tilkøbe det som ekstra dækning. Taber du fx kaffe i din pc, eller går skærmen i sort, dækker vi udgifterne.