Mand går rundt med cykel
Mit TJM

Hold cykeltyven væk!

Danmark er et cykelland, og vi er vilde med at cykle. Desværre kan vi ikke altid have vores cykler i fred - årligt bliver ca. 60.000 cykler stjålet.

Ved at følge rådene herunder, kan du selv gøre det sværere for cykeltyven.

Anmeld cykeltyveri

Forebyggelse af cykeltyveri

Lad os sammen gøre livet svært for cykeltyvene. Vi kommer med nogle gode råd, som du kan tage med hjem og følge i din hverdag. 
Nederst på siden kan du også se, hvilke forsikringer, vi anbefaler dig at have, når du har en cykel.

Lås din cykel med en forsikringsgodkendt lås

Det er et krav fra alle forsikringsselskaber, at cyklen ved tyveri har været låst med en forsikringsgodkendt lås, for at man har krav på erstatning. På Dansk Varefakta Nævns hjemmeside kan du finde en komplet liste over alle forsikringsgodkendte cykellåse. Listen opdateres løbende.

Køb en supplerende lås

Ud over at låse cyklen med en forsikringsgodkendt lås, anbefaler vi, at du supplerer med en ekstra lås, der kan bruges til at låse cyklen fast til lygtepæle, cykelstativer og lignende. Det er ikke et krav fra forsikringens side, at denne lås skal være godkendt af Dansk Varefakta Nævn, men det vil mindske risikoen for tyveri. Bøjlelåse er generelt bedre end wirelåse, da wirelåse er nemmere at bryde op.

Få styr på dit stelnummer

Når du mister din cykel, er stelnummeret essentielt for dækningen af tabet. Derfor anbefaler vi, at du tager et foto af stelnummeret, som typisk findes under kranken eller på stellet ved sadelrøret. Anmeld cykeltyveri her

Efterlad ikke cyklen udsatte steder

Vi anbefaler, at du passer godt på din cykel ved ikke at lade den stå på udsatte steder i længere tid ad gangen. Stil ikke cyklen på stationen ferien over, da det øger risikoen for hærværk og tyveri.

Vi dækker din cykel

Hos TJM Forsikring er din cykel er altid dækket på din indboforsikring. Du kan selv bestemme din forsikringssum på din cykelforsikring, så den passer til dine behov. Tjek din sum på Min side.

Har du en særlig dyr cykel?

For mange er cyklen en del af en aktiv livsstil og hobby. Ejer du en specialcykel til fx grusstier, skov- eller landevejscykling ved du nok også, at det som regel kræver ekstra udstyr. Derfor kan den samlede pris for din cykel hurtigt løbe op, og det kan blive dyrt hvis den går i stykker. Den samlede pris er vigtig i forhold til, hvor meget af cyklen du kan få erstatning for.

Til dig anbefaler vi, at du køber dækningen Udvidet cykelskade som et tillæg til din indboforsikring.
Med Udvidet cykelskade er du udover tyveri dækket ved:

  • skader på din cykel ved styrt
  • hærværk
  • pludselige skader på dit cykeludstyr
  • skader ved transport

Reparationsdækning eller nydels-dækning

Når du vælger Udvidet cykelskade til din indboforsikring, skal du vælge mellem vores to dækninger.

Med en reparationsdækning dækker vi de ødelagte dele på din cykel ved at reparere dem, hvis dette er muligt.

Vælger du en nydels-dækningen, erstatter vi nyt med brugt, uanset om reperation er mulig eller ej. Desuden dækker vi de første 5 år uden afskrivning.

Du kan nemt tilvælge den udvidede cykeldækning på Min side.