Mit TJM

Hold cykeltyven væk!

mand går rundt med sin cykel og sørger for den ikke bliver stjålet

Danmark er et cykelland, og vi er vilde med at cykle. Desværre kan vi ikke altid have vores cykler i fred - årligt bliver ca. 60.000 cykler stjålet. Ved at følge rådene herunder, kan du selv gøre det sværere for cykeltyven.

Kom du for at anmelde tyveri af din cykel?

Anmeld cykeltyveri

Forebyggelse af cykeltyveri

Lad os sammen gøre livet svært for cykeltyvene. Vi kommer med nogle gode råd, som du kan tage med hjem og følge i din hverdag. 
Nederst på siden kan du også se, hvilke forsikringer, vi anbefaler dig at have, når du har en cykel.

Lås din cykel med en forsikringsgodkendt lås

Det er et krav fra alle forsikringsselskaber, at cyklen ved tyveri har været låst med en forsikringsgodkendt lås, for at man har krav på erstatning. På Dansk Varefakta Nævns hjemmeside kan du finde en komplet liste over alle forsikringsgodkendte cykellåse. Listen opdateres løbende.

Køb en supplerende lås

Ud over at låse cyklen med en forsikringsgodkendt lås, anbefaler vi, at du supplerer med en ekstra lås, der kan bruges til at låse cyklen fast til lygtepæle, cykelstativer og lignende. Det er ikke et krav fra forsikringens side, at denne lås skal være godkendt af Dansk Varefakta Nævn, men det vil mindske risikoen for tyveri. Bøjlelåse er generelt bedre end wirelåse, da wirelåse er nemmere at bryde op.

Få styr på dit stelnummer

Når du mister din cykel, er stelnummeret essentielt for dækningen af tabet. Derfor anbefaler vi, at du tager et foto af stelnummeret, som typisk findes under kranken eller på stellet ved sadelrøret. Anmeld cykeltyveri her

Efterlad ikke cyklen udsatte steder

Vi anbefaler, at du passer godt på din cykel ved ikke at lade den stå på udsatte steder i længere tid ad gangen. Stil ikke cyklen på stationen ferien over, da det øger risikoen for hærværk og tyveri.

TJM har flere cykelforsikringer

Som kunde i TJM har du faktisk et valg, når det kommer til forsikring af din cykel. Vi forklarer dig forskellen på de to dækninger her.

Enten kan du bruge det til selv at vælge dækninger på Min side, eller også kan du bruge det til forberedelse, inden du taler med os.

Din cykel er altid dækket på din indboforsikring. Har du en indboforsikring, er din cykel med der. Du kan selv bestemme din sum. Dvs. har du en dyrere cykel, kan du sætte summen op. Tjek din sum på Min side.

Har du en særlig dyr cykel?

I TJM Forsikring ved vi godt, at mange af jer cykler rundt på meget dyre cykler.

Cyklen er ikke et dagligt transportmiddel, men en del af dit hobby- og aktivitetsliv. Cyklen koster typisk mere end almindelige cykler, og tilbehøret er vigtigt for dig, når du er ude og køre på de danske landeveje.

Til dig anbefaler vi, at du køber det der hedder ”Udvidet cykelskade”. Hovedpointen er, at din cykel er dækket for mere end bare tyveri.

Med ”Udvidet cykelskade” får du ud over tyveri dækket skader på din cykel fx ved styrt, hærværk og hvis der sker noget med dit udstyr.

Du kan nemt til- og fravælge cykeldækningen på Min side.

Log ind