frostskader kan undgås
Mit TJM

Undgå frostskader i elektronik

Når vinterkulden er over os, kan det gå ud over telefonen. Læs de gode råd til at undgå kort batterilevetid og frostskader.

Tips i en kold tid

Når dagene bliver mørke og korte, og vinterkulden er over os, er der rigtig mange, der oplever det samme problem hvert år: mobilen holder ikke strøm i lige så lang tid, som den plejer og nogle gange går den endda helt ud, selvom den netop har været en tur i opladeren.

Frost og elektronik har aldrig været en god cocktail, men der er heldigvis råd at hente til, hvordan du sikrer længst mulig batteritid og undgår frostskader i din telefon om vinteren.

Her har vi samlet en række råd til, hvad du kan gøre for at undgå det tilbagevendende vinterproblem.

Opbevar din mobil et varmt sted

Når du er ude, er det en god idé at holde telefonen tæt på kroppen, fx i en inderlomme, eller i en foret lomme. Hvis telefonen har været ude i kulden inden da, skal du passe på at den ikke opvarmes for hurtigt, da der der kan skabes kondens. Derfor er det bedst at lade den ligge i jakkelommen først.

Undgå alt for store temperatursvingninger

Batteriet i telefoner kan hverken klare høj varme eller ekstrem kulde. Generelt anbefaler man, at telefonen skal opbevares et tørt sted mellem 10 og 40 grader.
Derfor vil de fleste telefoner have allerbedst af, at du helt slukker telefonen, hvis du skal ud i stærk frost. Du kan se din telefonproducents anbefalinger for, hvilke temperaturer din telefon tåler.

Undgå kondens

Kondens opstår, når frost sætter sig i telefonen og senere bliver til vand, når det møder varme. Det har ingen elektronik godt af, så følg de gode råd for at undgå kondens:

  • Telefonen og andet elektronik skal genopvarmes gradvist, hvis det har været udsat for frost.
  • Hvis du kommer udefra med en kold mobil og tager den direkte ind i varmen, kan der opstå kondens. Derfor er det en god idé at lægge den i entréen eller et andet ”mellemvarmt” rum, så den kan varmes langsomt op.
  • Vent med at sætte telefonen til opladning, til den er varmet helt op. I værste tilfælde kan man risikere, at den kortslutter, hvis der er kondens i.
  • Hvis du har placeret din mobil et koldt sted længe (fx i bilen natten over), skal telefonen først ”tø” langsomt op igen, inden du kan tage den ind i varmen, for at undgå kondens.

Lad telefonen helt op

Inden du begiver dig ud i vinterkulden, skal du sørge for at lade batteriet helt op. Frostgrader aflader nemlig batteriet hurtigere end normalt.
Derfor kan det også være en fordel at medbringe en opladet powerbank, så du har ekstra kræfter at give din telefon. Det er også en god idé at opbevare powerbanken i en varm lomme, ligesom din telefon. Husk dog at din telefon ikke må oplades med en powerbank, hvis den bliver alt for kold.

Brug headsettet

Har du et headset til din telefon, er det en god idé at bruge i vinterkulden. På den måde kan du fx besvare opkald, skifte musiknummer eller justere lyden, uden at du behøver tage mobilen op fra lommen og udsætte den for unødig kulde.

Slå Wi-Fi og Bluetooth fra

Hjælp din telefon til ikke at bruge sit batteri unødigt meget ved at køre i baggrunden. Du kan fx slå Wi-Fi, Bluetooth og tunge ”baggrunds-apps" fra, så batteriet holder lidt længere.

 

Kilder: Elgiganten og MereMobil

Hvis skaden er sket

Går din telefon i sort, uden at den er til at tænde igen, kan der være hjælp at hente med din elektronikdækning på indboforsikringen.

Har du ikke elektronikdækning endnu?

Bestil elektronikdækning – et godt tilvalg til indboforsikringen  

Har du allerede en indboforsikring hos os, kan du tilvælge dækningen Elektronikskade. Du kan selv bestille dækningen til din forsikring på Min side.

glad familie der får bonus på deres forsikringer

Mulighed for bonus til alle vores kunder

Som kunde i TJM Forsikring er du medlem af TryghedsGruppen, som bl.a. står bag TrygFonden. Det giver dig mulighed for hvert år at få en bonus på typisk 5-8 %. Du får bonus uanset, hvor mange skader du har haft.

Læs mere om bonus