Rust hus og have til at stå imod det vilde vejr
Klik dig igennem vores forebyggelseshus og få de aller bedste vejledninger til klimasikring, samt mindre og større forebyggende tiltag, så vildt vejr ikke kan forvolde skader på dit hus og i din have.
Stormvarsling – hvad skal du gøre?
Når der er varslet storm, er det en god idé at gå din bolig efter. Her kan du blive klog på, hvad du bør gøre, inden stormen kommer, og hvordan du skal forholde dig efter, hvis du er så uheldig at få skader på din bolig.
Fakta
Hvornår bliver blæsevejret til storm?
Der er i forsikringsmæssig stand tale om en storm, når det blæser over 17,2 meter i sekundet. Beaufort-skalaen inddeler vindens hastighed og styrke fra trin 0-12. Se Beaufort-skalaen her.
Hvad kan der ske, når det stormer?
Når det stormer, er der risiko for at der sker skader på huse og i haver. Det er ikke bare flyvende genstande, man skal tage højde for - bor man ved kysten, bør man også være opmærksom på øget vandstand. Hold altid øje med TV2s eller DMIs vejrprognoser.
Sørg for løbende at vedligeholde din bolig. Så undgår du at små skader bliver til store skader.
Medmindre det er strengt nødvendigt at bevæge sig ud, bør du holde dig inden døre, så længe stormen er i gang. Du bør altid følge myndighedernes anvisninger og holde øje med vejrudsigten. Det kan være livsfarligt for dig og andre, når du bevæger dig ud.
Kan du ikke undgå at bevæge dig ud, bør du tage dig dine forholdsregler. Sørg for at tjekke vejrudsigten, om broer eller veje er lukkede og om politiet har udstukket anvisninger for færdsel udendørs. Sørg også for at medbringe en opladet telefon.
Når stormen har lagt sig, kan du forholde dig til dit hjem og dine ting.
Du kan begrænse stormskader. Her er nogle gode råd.
Har du akutte skader på grund af en storm, skal du kontakte Tryg Døgnskadeservice.
Tryg Døgnskadeservice kontaktes uden for normal kontortid på 70 11 31 41.
I almindelig kontortid skal du ringe til Skadeafdelingen på 70 33 28 28.
Du kan også anmelde skader online på Min side.