Hvad koster en rejseforsikring?
Du kan hurtigt beregne en pris online. Det tager under 2 minutter at få en pris. Prøv det og se, hvad den koster.
Ser din regning anderledes ud end forventet? Afgifter til staten bliver opkrævet i januar. Alle forsikringsselskaber har pligt til at beregne, opkræve og viderebetale afgifter til staten. Derfor ser du ekstra posteringer på din regning i januar måned.
Læs mere om regning og betaling herGode rejseråd til før og under rejsen
Her finder du rejsetips og praktiske råd til din ferie. Print dit eget rejsekort, og bliv klogere på det blå sygesikringskort, rejseråd ved sygdom og Udenrigsministeriets rejseanbefalinger.
Har du styr på rejseforsikringen? Ellers kan du købe en her:
Har du husket rejseforsikringen til ferien? Uanset om du skal på bilferie, badeferie, skiferie eller storbyferie, anbefaler vi, at du har en rejseforsikring. For at være bedst muligt dækket, skal man have en rejseforsikring, inden man betaler sin ferie.
Før du rejser, er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets anbefalinger på um.dk.
Vi anbefaler dig at downloade Udenrigsministeriets Rejseklar app. Her kan du finde en masse vigtig information, om den aktuelle sikkerhedssituation for turister på din rejsedestination.
På visse rejsemål findes der sygdomme, som du helst skal beskytte dig imod, hvis dette er muligt. Især malaria og hepatitis A og B er gode at blive vaccineret imod, men din læge kan guide dig i det specifikke tilfælde.
Husk, at visse vaccinationer skal foretages 6-8 uger før afrejse, så det kan godt betale sig at være ude i god tid.
Det er vigtigt at sørge for, at dit pas er gyldigt indtil du igen er hjemme. Vær særligt opmærksom på, at flere lande kræver, at passet er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.
Du kan se, hvilke lande det drejer sig om på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Husk også, at dine børn – selv babyer – skal have deres eget pas med på rejsen, ligegyldigt hvor gamle de er. Læs mere på Borger.dk.
Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at dit helbred er klar til den rejse, du skal på. Tag testen, og få hurtigt svar på, om du er rejseklar. Du kan tidligst få en medicinsk forhåndsvurdering 2 måneder før den forventede afrejsedato.
Skal du rejse uden for EU og de nordiske lande, bør du undersøge, om du skal medbringe visum. Det kan du gøre ved at kontakte det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Skal du til USA, skal du desuden huske at bestille ESTA.
Læs mere om ESTA og rejser til USA.
Det kan tage flere uger at få udstedt et visum, så sørg for at bestille det i god tid før rejsen.
Det blå EU-sygesikringskort er et kort, der viser, at du – hvis du bliver syg eller kommer til skade – har ret til at blive behandlet på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Vil du helt undgå egenbetaling, bør du købe en rejseforsikring. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein, Storbritannien eller Schweiz. Rejser du til andre lande end de nævnte, dækker hverken det gule eller blå sygesikringskort.
Læs mere om det blå EU-sygesikringskort
Medbring kreditkort og undlad at veksle flere penge end nødvendigt. Det er dog en god idé at have lidt kontanter med, da man ikke kan bruge kreditkort overalt, fx i kiosker, ved toiletter og lignende.
Planlægger du at leje bil eller motorcykel på din ferie, skal du huske at medbringe dit EU-kørekort eller internationalt kørekort uden for EU. I flere lande kræver udlejningsselskaberne, at kørekortet er gyldigt i en vis periode.
Med en rejseforsikring hos os kan du og din familie være i trygge hænder, når I rejser. Rejsekortet indeholder nyttig information, hvis uheldet sker – fx har du en nem oversigt over kontaktmuligheder til vores alarmcentral. Husk at skrive din rejseforsikrings policenummer i det grå felt på rejsekortet nederst i pdf’en, inden du udskriver rejsekortet.
Vores rejseforsikring dækker dig også i Danmark. Vi dækker dig fx:
Vi har samlet gode råd til, hvordan du kan forebygge indbrud og tyveri, mens du er ude at rejse. Som kunde i TJM, får du også rabatter på forebyggelsestiltag.
Skal du dykke, kitesurfe, prøve paragliding eller dyrke anden risikofyldt sport på din ferie? Så kan vi roligt betrygge dig med, at vores rejseforsikring dækker, hvad der betegnes som farlig sport.
Ja, med en årsrejseforsikring hos os, kan du trygt tage afsted på ski eller snowboard på din ferie.
Vi hjælper nemlig, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Er du forhindret i at rejse hjem som planlagt, erstatter vi de omkostninger du måtte have med hjemtransporten. Lægehjælp og hjemtransport er nemlig med i vores grunddækning. Kommer du til at køre ind i andre, dækker årsrejseforsikringen dig også via ansvarsforsikringen, som også er en del af grunddækningen.
Vi anbefaler, at du tilvælger dækningen 'ødelagt aktiv rejse', inden du tager på skiferie. Så får du erstattet de tabte rejsedøgn, hvis du fx skulle brække et ben eller på anden vis få ødelagt din skiferie.
Skal du på bilferie med din egen bil, kan du læse vores gode råd til bilferier her.
Har du tænkt dig at leje bil eller motorcykel på din ferie, kan du få selvrisikoen på din lejede bil, autocamper, motorcykel eller knallert dækket, når du har en Rejseforsikring med Udvidet eller Super dækning hos os.
Har du brug for akut hjælp, mens du er på ferie, kan du kontakte os døgnet rundt på +45 44 68 82 00.
Bliver du udsat for tyveri, kommer for sent til flyet, mister dine kufferter eller andet, skal du gemme dokumentation for dine ekstra udgifter og anmelde skaden på Min Side - Husk at anmelde tyveri til politiet.
Sørg for at gemme kvitteringer og anden dokumentation for skaden, fx sygejournaler, lægeerklæringer, originalkvitteringer mv.
Husk at købe en rejseforsikring, før du tager afsted. Beregn din pris her.
Har du spørgsmål til vores rejseforsikringer eller hvad du skal være opmærksom på, både før og under rejsen, kan du kontakte os her.