Anmeld skade online på Min side vil være utilgængelig fra fredag d. 19. april kl. 22 til mandag kl. 8 på grund af planlagt vedligeholdelse. Det betyder, at du ikke kan anmelde eller se dine skader på Min side i dette tidsrum. Vi beklager ulejligheden.

 Læs mere
Knallertforsikring (foto)
Forsikring

Få en billig knallertforsikring hos TJM Forsikring

Hos os får du en af landets billigste knallertforsikringer. Knallertforsikringen består af to dækninger: Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer med din knallert eller scooter. Kaskoforsikringen dækker, hvis der sker en skade på din knallert eller scooter.

Dine fordele i knallertforsikringen

Bestil tilbud
Ingen selvrisiko
Hos os får du dækket hele udgiften – du skal ikke betale selvrisiko. 
Hjælp til advokat
Kaskoforsikringen dækker også retshjælp, hvis du får brug for en advokat – for eksempel hvis du har været involveret i et uheld.
Tilpas din forsikring
Du kan frit vælge de dækninger, der passer til dig og din knallert. 

Få styr på din knallertforsikring

Når du kører knallert, skal du kunne bevise, at den er lovligt forsikret. På knallert 45 og knallert 30 fortæller nummerpladen politiet, om den nødvendige forsikring er i orden, og hvilket forsikringsselskab knallerten er forsikret i.

Gamle knallerter uden nummerplade er kun lovlige, hvis føreren til enhver tid kan vise en kvittering fra forsikringsselskabet på, at den er forsikret.

Billig knallertforsikring der dækker både dig og dit køretøj

Leder du efter en forsikring til din knallert? Har du en knallert eller en scooter, skal du have en knallertforsikring. Vores knallertforsikring består af to dækninger:

Ansvarsforsikring

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer med din knallert eller scooter.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker, hvis der sker en skade på din knallert eller scooter. Kaskoforsikringen dækker også retshjælp, hvis du får brug for en advokat – fx hvis du har været involveret i et uheld.

Hvad koster en knallertforsikring?

Din pris på knallertforsikring afhænger af dit valg af dækninger. Du skal som minimum have den lovpligtige ansvarsforsikring. Vælger du også en kaskoforsikring, afhænger prisen af knallertens værdi.

Bestil tilbud her

Dækningsbeskrivelse

Ansvar

Indeholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring. Dækker ved uheld i trafikken, hvor du kommer til at skade dine passagerer, andre personer, deres ting eller køretøjer.

Kasko

Dækker tab og skader på din knallert, hvis den fx bliver stjålet eller får skader i et trafikuheld, ved hærværk eller brand. Kaskoforsikringen er frivillig, men vi anbefaler den altid for at undgå uforudsete værkstedsudgifter. Indeholder også retshjælp.

Hvis du kommer til skade på din knallert

Din knallertforsikring dækker ikke, hvis du selv kommer til skade under kørsel på din knallert. Her har du brug for en ulykkesforsikring.

En ulykkesforsikring betaler erstatning, hvis du får varige mén efter en ulykke. Forsikringen kan også dække i en lang række andre situationer. Læs mere om ulykkesforsikring her.

Spørgsmål og svar om knallertforsikring

Skal man have forsikring på sin knallert?

Ja, I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til knallert.

En knallertforsikring indeholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at skade andre personer eller ting på din knallert. Dvs. den betaler erstatning til de tilskadekomne.

Dækker en knallertforsikring skader på min knallert?

Den lovpligtige knallertforsikring dækker ikke skader på din knallert, men hos TJM kan du vælge at udvide din knallertforsikring med en kaskodækning, som dækker skader og tyveri af din knallert.

Skal jeg have et forsikringsbevis med mig, når jeg kører på min knallert 30?

Hvis din knallert er fra før juli 2006 og derfor ikke har nummerplade på, skal du altid have et forsikringsbevis på dig.

Hvis din knallert er nyere end juli 2006, skal den være indregistreret med en nummerplade, og så skal du ikke have et forsikringsbevis, da Politiet ved hjælp af nummerpladen kan se, om der er forsikring på knallerten, og hvor du er forsikret.

Hvis du har en invalideknallert, som er nyere end juli 2006 og som er fritaget for registrering, skal du altid have et forsikringsbevis på dig.

Er der selvrisiko på knallertforsikringen?

Hos os er der ingen selvrisiko på hverken ansvar eller kaskoskader.

Hvad er forskellen på en scooter forsikring og en knallertforsikring?

Der er ingen forskel på en scooter forsikring og knallertforsikring hos os - vi tilbyder knallertforsikring til begge køretøjer – du kan derfor sagtens forsikre din scooter gennem vores knallertforsikring.

Hvad er forskellen på en scooter, en knallert 30 og knallert 45?

Som udgangspunkt findes der 2 typer knallerter, nemlig knallert 30 og knallert 45 – ordet ”scooter” refererer ikke til et køretøj i sig selv, men er i stedet en betegnelse for knallertens design.

Den 1. juli 2006 blev der indført indregistreringspligt for alle knallerter. Hvis du har købt din knallert tidligere, har du muligvis en knallert 30 uden nummerplade, mens alle nye knallerter skal have en nummerplade påsat.

Har du en knallert uden nummerplade, skal du dog altid have et forsikringsbevis på dig, når du kører på din knallert. Det er dit bevis på, at din knallert 30 er forsikret.

Nummerplade

  • Knallert 30: Hvis du har en knallert 30, skal du have en gul nummerplade med 2 bogstaver efterfulgt af 4 tal.
  • Knallert 45: Hvis du har en knallert 45, skal du have en hvid nummerplade med 2 bogstaver efterfulgt af 3 tal.

Hastighed

  • Knallert 30: Knallert 30 må højst køre 30 km/t.
  • Knallert 45: Knallert 45 må højst køre 45 km/t.

Vejkørsel

  • Knallert 30: Knallert 30 må ikke køre på vejen, hvis der er en cykelsti.
  • Knallert 45: Knallert 45 skal køre på vejen og aldrig på cykelstien.

Betegnelser

  • Knallert 30: Knallert 30, Lille knallert og Almindelig knallert.
  • Knallert 45: Knallert 45, Stor knallert og EU-knallert​​.

Aldersbegrænsning

  • Knallert 30: Du skal være fyldt 15 år for at køre knallert 30.
  • Knallert 45: Du skal være fyldt 18 år for at køre på en knallert 45.

Du kan nemt få både en knallert 30 forsikring eller knallert 45 forsikring hos os.

Bestil tilbud her

 

Betingelser og fakta

Betingelserne her på siden er vores nyeste version, som vi bruger ved oprettelse af nye forsikringer. På din forsikringsaftale står et nummer på 3 cifre og et bogstav. Dette angiver det specifikke sæt forsikringsbetingelser. Tidligere versioner finder du i vores arkiv.

Vi sidder klar

Bestil samlet og uforpligtende tilbud

Er du interesseret i at få et uforpligtende og samlet tilbud på flere af vores forsikringer?

Få et tilbud