kvinde kigger eftertænksomt ud af vinduet. Hun har haft indbrud og er i gang med at anmelde skaden og tyveriet online hos forsikringen
Anmeld skade

Har du fået en skade på dit hus eller dit indbo?

Har du fx haft indbrud eller har du en ødelagt mobil, computer eller tablet? Få gode råd til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude herunder.

Sådan tackler du skaderne

Hvad gør du, hvis uheldet er ude? Find svarene her.

Indbrud i boligen

1. Anmeld indbruddet til politiet, før du gør noget andet.

2. Dan dig et overblik – hvad er blevet stjålet? Har du kvitteringer på tingene, vil vi rigtig gerne se dem.

3. Anmeld skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når vi har modtaget din anmeldelse.

4. Har du fået smadret ruder eller ødelagt en dør under indbruddet, hjælper vi dig med at dække af og begrænse skaden. Ring til os på 44 20 61 20.

Tyveri

1. Anmeld tyveriet til politiet på 114, før du gør noget andet.

2. Du skal anmelde skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

3. Du kan også ring til os på 44 20 61 20. Så hjælper vi dig over telefonen.

Ødelagte briller

1. Dokumenter skaden så godt du kan. Tag et billede af de ødelagte briller og gem resterne i en pose. Vi vil også gerne se din kvittering.

2. Anmeld skaden online på Min side. Her kan du uploade dine billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

3. Du kan også ringe til os på 44 20 61 20, hvis du er i tvivl om noget.

Vandskade

1. Begræns skaden så godt du kan, og flyt dine ting til et tørt sted, hvis det er muligt.

2. Ring til os på 44 20 61 20. Så hjælper vi dig videre over telefonen. Udenfor åbningstid ring på 70 25 01 71.

3. Du kan også anmelde skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og kvitteringer undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

Rørskade

1. Begræns skaden så godt du kan, ved fx at slukke for vandtilførslen til huset. Står dine ting i vand, så flyt dem til et tørt sted, hvis det er muligt.

2. Ring til os på 44 20 61 20. Så hælper vi dig videre over telefonen. Udenfor åbningstid ring på 70 25 01 71.

3. Du kan også anmelde skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

Er dit hus under 10 år gammelt?
Så skal du gøre brug af din byggeskadeforsikring.

Hvis dit hus er bygget af en professionel bygherre, fx et typehusfirma, inden for de sidste 10 år, skal du melde din skade på huset via byggeskadeforsikringen. Byggeskadeforsikringen dækker alvorlige byggeskader, der stammer fra byggeriet. Byggeskadeforsikringen er lovpligtig for bygherre at tegne ved nyopførsel af en boligenhed.
Du bør have fået en police af bygherren ved overtagelse af huset.

Du kan læse mere om byggeskadeforsikring her

Hvis andre kræver erstatning fra dig

Din indbo- eller husforsikring kan dække, hvis andre kræver erstatning af dig

Det kan fx skyldes, at de er gledet på det isglatte fortov foran dit hus eller har fået en istap eller tagsten i hovedet. Det kan også være du eller dine børn er kommet til at ødelægge noget hjemme hos andre.

Ring til os og få hjælp på 44 20 61 20.

Når du ringer, vil vi gerne vide:
• hvem, der kræver erstatning
• hvad, der er sket
• og, hvis du ved det, hvor meget de kræver i erstatning.

Ødelagt mobil og elektronik
Har du 'Elektronikskade' på din Indbo?

Hvis du har du tilvalgt dækningen ’Elektronikskade’ til din indboforsikring, er du dækket for pludselige skader på dit elektroniske udstyr. Det kan fx være, hvis du har tabt din telefon eller væltet et glas vand i din bærbare computer.  

1. Dokumenter skaden. Tag gerne billeder med din mobil og smid ikke noget ud, før du har talt med os.

2. Du kan også anmelde skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

3. Hvis du har spørgsmål ring til os på 44 20 61 20.

 

I tvivl om din dækning? 
Log ind på Min side, og tjek om du har ’Elektronikskade’ på din indboforsikring. Her kan du også læse mere om dækningen i dine betingelser.

Stjålet telefon og elektronik

1. Start med at anmelde tyveriet til politiet på 114 . Her skal du bruge din telefons ’IMEI-nummer’.

2. IMEI-nummeret er et 15-cifret serienummer, som står på din telefons købskvittering. Politiet bruger det til at spærre din telefon på en international black list, så den ikke kan bruges i andre lande.

3. Du skal anmelde tyveriet online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når du er færdig.

3. Hvis du har spørgsmål ring til os på 44 20 61 20.

Har du spærret dit SIM?
Det er en god idé også at få dit simkort spærret, hvis telefonen er stjålet. Det gør du ved at kontakte dit teleselskab.

Cykeltyveri

1. Anmeld cykeltyveriet til politiet
Meld din cykel stjålet hos politiet, før du gør noget andet. Du kan politianmelde her.

2. Anmeld på Min side 
Anmelde tyveriet online på Min side. Hvor du kan vedhæfte alle relevante dokumenter.

Hvis du har spørgsmål ring til os på 44 20 61 20.

3. Få din erstatning straks
Uanset om du ringer eller anmelder online, er det godt, hvis du har kvitteringer og oplysninger såsom stelnummer og nypris klar. Så kan vi i de fleste tilfælde udbetale din erstatning med det samme.

Retshjælp

Få hjælp, hvis tingene ender i retten

Gennem din hus- og indboforsikring er du dækket for retshjælp. Det betyder, at du kan få hjælp til at dække omkostningerne for visse retssager om private forhold.

1. Tal med en advokat
Retssager kan være svære at vurdere. Derfor er det altid en god idé at du selv kontakter en advokat først og får vejledning i den konkrete sag. Du kan også ringe til advokathjælpen.

2. Ring til os
Hvis advokaten vurderer, at der er en sag, kan du ringe direkte til vores retshjælpsafdeling i Tryg forsikring. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os, hvis du er i tvivl.

Tryg retshjælp
Ring på 44 20 61 75
Alle hverdage fra 8.00-16.00

Her dækker forsikringen aldrig
Der er nogle særlige tilfælde, som din private retshjælpsdækning aldrig omfatter. Det gælder skattesager, inkasso- eller straffesager mod dig og sager, der omhandler dit erhverv.

Læs mere om Retshjælpsforsikring her