rejsenyt_coronavirus
Sidst opdateret: d. 5. april 2022

Om coronavirus og rejser

Til dig med rejseforsikring i TJM Forsikring

Coronavirus og rejser

Udenrigsministeriet rejsevejledninger afspejler sikkerhedssituationen i de enkelte lande, og om det er sikkert at rejse i forhold til konflikt, uro, terror mv., og ikke længere COVID-19 smittesituationen.

Men du skal være opmærksom på, at der fortsat er risiko for smitte med corona i hele verden, og mange lande har fortsat helt eller delvist indrejseforbud for nogle rejsende.

Det er derfor en god ide, at læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav for din rejsedestination, på ambassadernes COVID-19-sider.

Rejser under COVID-19 (um.dk)

Hvordan dækker din rejseforsikring?

Herunder kan du, som udgangspunkt, læse, hvordan vores nye årsrejseforsikring dækker i forskellige situationer.

Har du vores gamle årsrejseforsikring, og ikke fået svar på dit spørgsmål, så kontakt Tryg Rejseskade på telefon 44 20 26 77, for at høre hvordan du er stillet.

Spørgsmål omkring afbestilling af rejsen

Hvis du ønsker at afbestille en rejse, så er det altid en god ide først at kontakte rejsearrangøren for at høre om mulighederne for at afbestille den eller ombooke den til en anden destination eller til et andet tidspunkt.

Dækningen Afbestilling skal være tilvalgt, inden du bestiller en rejse, for at du er omfattet af dækningen på rejsen.

Spørgsmål og svar

Her har vi samlet nogle typiske spørgsmål om hvad du skal gøre ved fx indrejseforbud, eller ved krav om selvisolation på destinationen på grund af COVID-19 og du kan se, hvordan TJM Forsikrings årsrejseforsikring dækker.

Spørgsmål omkring afbestilling af rejsen

Kan jeg afbestille min rejse, hvis et land lukker helt for turister?

Årsrejseforsikringen dækker afbestilling af rejsen, når et land helt lukker for turister og der er færre end tre dage til din afrejse.

Dækker I afbestilling af rejsen, hvis jeg har købt en rejse, og landet nu indfører restriktioner som udgangsforbud, forsamlingsforbud og selvisolation?

Ja. Årsrejseforsikringen dækker afbestilling, hvis rejsen ikke kan gennemføres, fordi et land indfører udgangsforbud, forsamlingsforbud og selvisolation.

Hvad gør jeg, hvis det land jeg skal rejse til indfører et krav om at jeg skal være færdigvaccineret for COVID-19, for at kunne rejse ind i landet og jeg ikke kan nå at blive færdigvaccineret?  

Årsrejseforsikringen dækker afbestilling, hvis du har købt rejsen, inden kravet om COVID-19 vaccine blev indført.

På den gamle årsrejseforsikring dækker vi, hvis du af medicinske årsager ikke kan modtage vaccinen.

Jeg har købt en rejse da det ikke blev frarådet at rejse, og nu fraråder Udenrigsministeriet at jeg rejser, kan jeg så afbestille rejsen?

Ja. Årsrejseforsikringen dækker afbestilling af rejsen, hvis Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejsen, når  der er tre dage til din afrejse.

Jeg har købt en rejse for at stå på ski, se en teaterforestiling, en koncert eller lignende arrangement og nu er det aflyst, betyder det så at jeg kan afbestille rejsen?

Ja, hvis arrangementet var hovedformålet med rejsen.

Jeg er testet positiv for corona nu, men skal først rejse om 8-12 uger. Skal jeg afbestille min rejse?

Først og fremmest skal du læse indrejsereglerne for det land, du skal rejse til. I nogle lande kan du indrejse, hvis du kan fremvise en lægeerklæring for overstået smitte.

Hvis dette ikke er en mulighed, og din PCR-test fortsat er positiv, lige op til afrejse, kan du gøre brug af din afbestillingsforsikring, også selvom du er symptomfri.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Jeg er testet positiv lige op til afrejse. Kan jeg afbestille min rejse?

Ja. Hvis du, eller en af dine rejseledsagere, er testet positive for corona, kan du afbestille.

Mit Coronapas er annulleret på grund af nylig smitte, kan jeg rejse?

Hvis dit Coronapas er annulleret, er det vigtigt, at du læser indrejserestriktionerne på Udenrigsministeriets hjemmeside gældende for det land, du skal rejse til.

Nogle lande kræver ikke et gyldigt Coronapas, men en negativ PCR-test samt udfyldelse af indrejseformular.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Andre spørgsmål

Hvordan kan jeg se om jeg har den nye eller den gamle Årsrejseforsikring?

Min side på tjm-forsikring.dk kan du se mere om den Årsrejseforsikring du har valgt, fx om du har tilvalgt dækningen afbestilling, og om du har valgt Rejseforsikring Basis, Udvidet eller Super, hvis du har TJM Forsikrings nye årsrejseforsikring. Hvis du har valgt at få dine forsikringsdokumenter digitalt, så kan du også se selve forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne på Min Side på tjm-forsikring.dk.

Når du skal se om du har valgt TJM Forsikrings nye årsrejseforsikring eller du stadigvæk har en ældre version af produktet, så kig på forsikringsbetingelserne. På TJM Forsikrings nye Årsrejseforsikring står på forsiden af betingelserne PAT2, mens der på TJM Forsikrings gamle Årsrejseforsikring står 13T7 på forsiden. TJM Forsikrings nye Årsrejseforsikring er typisk solgt fra maj måned 2020 og frem.

Hvordan er jeg dækket, hvis jeg får et positivt corona-test svar eller har været i nærkontakt, så jeg skal gå i isolation på rejsen?

Din årsrejseforsikring dækker ekstraudgifter til hotel og forplejning, hvis du bliver testet positiv på rejsen og skal gå i isolation. Dækningen gælder også, hvis medforsikrede, fx partner eller børn, testes positive og I derfor påbydes at gå i isolation på rejsemålet.

Testen skal være anerkendt i det land, du befinder dig i. Hjemmetest godtages ikke.

TJM Forsikrings nye årsrejseforsikring dækker desuden, hvis du selv ikke er smittet, men blot har været i nærkontakt med en smittet, og det derfor er krævet at du går i isolation på rejsemålet.

Hvad skal jeg gøre, hvis et land lukker ned når jeg er der?

Undersøg om hjemrejsen kan ændres hos din rejsearrangør, så du kan rejse hjem tidligere end planlagt. Undersøg med hotellet og din rejsearrangør hvordan du er stillet i forhold til overnatning indtil du kan rejse hjem.

TJM Forsikring følger de danske myndigheders rejsevejledninger. Hvis Udenrigsministeriet anbefaler en ”evakuering” fra landet/området grundet nedlukningen, dækker vi dette, herunder udgifter til tidligere hjemrejse.

Dækker forsikringen udgifter til PCR-test, der er indført som et krav for, at jeg kan gennemføre rejsen?

Forsikringen dækker udgift til test, når den er taget i forbindelse med akut opstået sygdom. Øvrige udgifter til test i forbindelse med en rejserestriktion er ikke omfattet af forsikringen.

Få svar på dine spørgsmål om rejseforsikring

Du kan få svar på de mest stillede spørgsmål om rejseforsikring i forbindelse med corona i vores tre videoer nedenfor.

Afbestilling hvis du får Corona inden afrejse

Få svar på, hvordan du er dækket, hvis du tester positiv for Corona inden afrejse.

Dækning hvis du får Corona på rejsen

Få svar på, hvilke udgifter rejseforsikringen dækker, hvis du får Corona på rejsen.

Afbestilling ved indrejse-restriktioner

Få svar på, hvordan du er dækket, hvis det land du skal rejse til, indfører restriktioner der gør, du ikke kan komme ind i landet.