Som fører af bilen kan du også blive forsikret.
Bilforsikring

Førerforsikringen er en

god dækning for alle

Denne dækning er til alle, uanset om du kører langt eller kort. Det er vigtigt, at du har førerforsikring som en del af bilforsikringen, så du er dækket, hvis du kommer til skade i en såkaldt soloulykke.

Hvornår kan du få brug for en Førerforsikring?

  • Det er glat, og du kører i grøften. 
  • Din bil skrider ud fra vejbanen og du rammer et træ.
  • Du kommer til at køre ind i et autoværn.
  • Du rammer et rådyr.

Låner du din bil ud?

For at være sikret som fører af bilen anbefaler vi altid, at du køber en Førerforsikring. Den dækker ikke kun ejeren, men også andre, der kan være fører af bilen.

Hvis du låner din bil ud til dit voksne barn eller en god ven, vil han eller hun også være dækket i tilfælde af en soloulykke med bilen, når du har en Førerforsikring. 

Fra 20 kr. om måneden

Førerforsikringen er en billig forsikring, som alle har råd til. Næsten 40.000 af vores kunder har allerede valgt den. Du kan logge ind på Min side og se din specifikke pris. Prisen afhænger af, hvor langt du kører om året.

3 gode grunde til at få en Førerforsikring

Dækning af tabt arbejdsfortjeneste
Hvis du en periode efter en ulykke ikke kan arbejde.
Økonomisk hjælp
Kompensation hvis du mister evnen til at gå på arbejde.
Méngodtgørelse
Erstatning, hvis du ikke kan blive helt helbredt efter ulykken.

De mest almindelige spørgsmål og svar

Summer for Førerdækning

Summer for Førerdækning er i 2022:

  • Méngrad på 100 % erstattes med højst 851.553 kr.*
  • Tab af forsørger erstattes med mindst 950.639 kr.*
Hvorfor dækker min bilforsikring ikke ulykker?

Din ansvarsforsikring på din bilforsikring dækker altid skader på passagerer og andre tilskadekomne. Er der en anden trafikant involveret i ulykken, vil du som fører også være dækket af dennes ansvarsforsikring - uanset hvem, der er skyld i ulykken.

Men hvis der ikke er andre trafikanter involveret i ulykken – ja, så er du faktisk ikke dækket, med mindre du har en Førerforsikring. 

Jeg har kasko på min bil - dækker den?

Din kaskoforsikring dækker skader på din bil. Den dækker ikke dig, hvis du er ude for en soloulykke. Her skal du bruge din Førerforsikring.

Dækker min pension ikke tabet af erhvervsevne?

Typisk kan du erstatning fra din pensionsordning, hvis du mister din erhvervsevne med mindst 50 %. En Førerforsikring dækker, hvis du mister din erhvervsevne med min. 15 %. Det vil sige, at du hurtigere kan få økonomisk hjælp med en Førerforsikring.

Hvad med de øvrige passagerer i bilen?

Det er bilens ansvarsforsikring, der dækker bilens passagerer. Førerforsikringen handler om dig.

Hvorfor er jeg ikke dækket af min ulykkesforsikring?

Din ulykkesforsikring dækker varige mén, men du er ikke dækket for manglende løn og erhvervstab. Førerforsikringen har en større erstatning til dine efterladte, hvis du dør i en soloulykke. 

Husk, at erstatninger fra forskellige forsikringer ikke modregner hinanden, men at man kan få erstatning fra både Ulykkesforsikring og Førerforsikring.

Dækker forsikringen varigt mén?

Førerforsikringen dækker behandling, hvis du får beskadiget dine tænder.

Kommer du til skade, så du får en funktionsnedsættelse, får du erstatning for såkaldt varigt mén. Erstatningens størrelse afhænger af, hvor stor funktionsnedsættelsen er. 

Hvad er tabt arbejdsfortjeneste?

Hvis du ikke kan arbejde i en periode efter ulykken, får du kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, og mister du helt eller delvist din erhvervsevne, sikrer førerforsikringen dig også en erstatning.

Det er især vigtigt at huske, at en ulykkesforsikring/personforsikring ikke dækker tabt arbejdsfortjeneste og tab af erhvervsevne, ligesom den heller ikke dækker behandling af tandskader, medmindre du har valgt denne dækning til. Her er du langt bedre stillet med en Førerforsikring.

Hvordan er min familie sikret. hvis jeg dør i en soloulykke?

Hvis du eller en anden fører af bilen skulle dø som følge af en soloulykke, får de efterladte betydelig økonomisk hjælp.

En Førerforsikring er dermed også et sikkerhedsnet under dine nærmeste, hvis det værste skulle ske.

Hvis en anden bil er involveret i ulykken

Er du ikke alene i din ulykke, er der ikke tale om en soloulykke og derfor er det heller ikke din Førerforsikring, du skal bruge. Er der en modpart, altså en anden bil, vil du være dækket under modpartens ansvarsforsikring. Og omvendt.

Jeg vil gerne vide mere

Hos Forsikring og Pension kan du hente en PDF, hvor du kan læse mere om bilforsikring. Læs pdfen her

Læs mere om vores bilforsikring her.

Hvordan kan du få en Førerforsikring?

Det er nemt at købe en Førerforsikring. Forsikringen er en tilvalgsdækning til din bilforsikring. I TJM Forsikring har du flere muligheder for at blive dækket bedre.

Brug online selvbetjening

Du kan altid til- og fravælge dækninger på dine forsikringer på Min side.

Log ind her

Få personlig rådgivning 

Du kan få en personlig gennemgang af dine forsikringer af din egen rådgiver i TJM Forsikring. Vi kalder det en forsikringstillidsmand. Du kan se kontaktinformationerne på din forsikringstillidsmand ved at logge ind på Min side eller benytte opslagsværket her.

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af fritidssælgere, som står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.