Bofællesskab
Mit TJM

Kan man dele indboforsikring i et bofællesskab?

Mange unge vælger at dele lejlighed med venner, studiekammerater, søskende eller fremmede, men hvordan er det med forsikring? Her kan du læse nogle gode råd til dig, der bor i et bofællesskab.

Mangler du en indboforsikring?

Få et tilbud her

Når der sker ændringer i boligsituationen, er det vigtigt at tjekke op på indboforsikringen, så man hverken er under- eller overforsikret.

Delelejligheder, bofællesskaber og kollektiver er blevet en populær boform. Det gælder særligt i de unge år, hvor SU’en måske ikke rækker til at bo alene i de store studiebyer. Når budgettet er stramt, og SU’en er lille, kan forsikringen være et nemt sted at spare penge. Sådan tænker mange nye studerende.

Men det kan blive en dyr fornøjelse at fravælge forsikringen – eller vælge den forkerte – hvis man kommer ud for en ulykke, får stjålet sine ting eller kommer til at gøre skade på andres ejendele. Derfor er det vigtigt at have en forsikring. Og bor man som mange andre unge i et bofællesskab, behøver det faktisk ikke at være så dyrt.

Hos os er det nemlig muligt at dele udgiften.

Hvem er dækket af min indboforsikring?

Vores indboforsikring dækker dig som forsikringstager og personer som er tilmeldt samme folkeregisteradresse som dig. Det vil sige din(e):

  • Roommate
  • Kæreste/ægtefælle/samlever
  • Eventuelt hjemmeboende børn

Bofællesskab

Hos os kan alle personer i husstanden (bofællesskabet) godt dækkes, så længe de står på policen og er samlevende på lige vilkår (altså er fælles om arealer og husholdning og har ingen betaling/kontrakt mellem parter). Så længe I bor på samme adresse, skal I derfor kun købe én Indboforsikring.

Er der tale om, at du lejer/udlejer et værelse, så er du ikke dækket - her skal lejeren købe indbo til deres del af lejligheden (fx værelse og fællesareal såsom køkken).

Ændrer din boligsituation sig

Der kan opstå situationer i livet, hvor det er en særlig god idé at se efter, om du er korrekt dækket. Du bør fx kontakte os, hvis du skal flytte eller så snart der flytter en ind.

Med et forsikringstjek er du sikker på, at du har de forsikringer, du skal bruge - hverken mere eller mindre.

Få et forsikringstjek

Har du spørgsmål?

Vil du gerne have hjælp til dine forsikringer, så kan du ringe til din forsikringstillidsmand og tage en snak.

Find din forsikringstillidsmand herunder, ved at udfylde postnummer og organisation.

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af fritidssælgere, som står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.

Ring til os på

+45 70 20 75 20

Vi hjælper dig med spørgsmål til forsikringer
Vores kundeservice kan hjælpe dig med en lang række spørgsmål til forsikringer.
Vi hjælper med rådgivning
Vores kundeservice kan hjælpe dig med rådgivning vedrørende forsikring og hvis du fx har spørgsmål til Bofællesskaber.