Ejerskifte af bil
TJM Forsikring

Salg af bil og forsikring af ny bil - hvad skal du huske?

Der er mange ting at tage stilling til, når du er ude og kigge efter en firhjulet - og når du skal sælge den gamle bil.

Uanset om du køber en brugt bil eller en sprit-ny fra forhandleren, er der et par ting, du skal tage stilling til. En ting du blandt andet skal tage stilling til, er den rette bilforsikring.

Beregn din pris

Match din bil efter dine behov

En bil giver en fantastisk frihed og kan gøre hverdagen en del lettere. Derfor er det værd at overveje, hvilke behov du har, inden du køber.

Beregn pris på en forsikring til din bil her

Stationcar eller mikro-bil?

Skal der være plads til børn, cykel og vovse? Eller er det vigtigere, at den er nem at parkere i byens smalle gader?

Gør dig overvejelser om dine behov nu og i nær fremtid.

Benzin, diesel eller el/hybrid?

Hvilken form for brændstof din bil skal køre på, afhænger primært af dit kørselsbehov.

Diesel kører længere på literen og dieselmotoren er egnet til længere ture. Diesel er ligeledes billigere end benzin, men dieselbiler er ofte dyrere pga. afgifter.

En benzindrevet motor er derimod mere oplagt, hvis dit kørselsbehov er mindre og/eller du oftest kører kortere ture. Det skyldes at en benzinmotor ikke først skal varmes op, som en dieselmotor skal, og dermed er den benzindrevne motor bedre egnet til kø-kørsel og små ture.

El- og hybriddrevne biler bliver mere og mere populære på bilmarkedet. Udover den fordel, at det er bedre for miljøet, er det også billigere at køre i elbil end i en benzindreven bil, viser en undersøgelse fra FDM. En elbil og plugin-hybridbil er dog bedst egnet til de kortere ture og byture, hvor der er god adgang til ladestandere.

Du kan med fordel beregne prisen på bilforsikringen allerede nu, også før du faktisk har købt bilen. Måske vil bilforsikringsprisen være med til at bestemme, hvilken bil du bør købe.

Beregn pris på en forsikring til din bil her

Skal jeg købe en ny bil eller en brugt bil?

Du kan også overveje om du ønsker at købe en ny eller brugt bil. Overvej fordele og ulemperne ved køb af både en ny og brugt bil.

Bilkøb og forsikring

Når du køber en bil, skal du huske bilforsikringen, også selvom bilen er brugt, gammel og slidt.

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når man har en bil. Den dækker ved uheld i trafikken, hvis du kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer.

Derudover er det også klogt at have en solid grunddækning og herudover vælge, hvilke tilvalgsdækninger, der dækker dine behov.

Ansvarsforsikringen dækker fx ikke skader på din egen bil – her skal du i stedet have en kaskoforsikring.

Køber du en billig, brugt bil, kan det ikke altid betale sig at have en kaskoforsikring. Og køber du en helt fabriksny bil, som du har billån i, må du ikke altid nøjes med en ansvarsforsikring – typen af forsikring afhænger altså af den bil, du køber, og dine egne ønsker til en bilforsikring.

Beregn din pris

Bilen skal stå i dit navn

Når du har købt en bil, skal den stå i dit navn. Det er lovpligtigt og derfor skal det ske inden for et begrænset tidsrum.

Der gælder forskellige regler for registrering, alt efter om du har købt din bil privat eller hos en bilforhandler.

Du kan registrere eller omregistrere bilen online på SKAT.

Læs mere om omregistrering af bil her

Beregn pris på bil

Beregn din pris på bilforsikring

Se, om der er penge at spare på din bilforsikring hos os ved at beregne din pris.

Er du allerede kunde, skal du logge ind på Min side for at beregne priser på nye forsikringer.

Beregn din pris på bilforsikring

Forsikring ved salg af bil

Når du sælger din bil, uanset om det er til en privat person eller bilforhandler, hæfter du for bilens ansvarsforsikring i op til fire hverdage, indtil bilen er omregistreret.

Køberen skal selv omregistrere bilen hos SKAT inden for fire hverdage. Husk at tjekke, at køberen nu også gør det – helst i forbindelse med, at du overleverer bilen til køberen.

Tjek registrering hos SKAT

Når bilen er omregistreret får vi besked fra SKAT om, at stoppe din bilforsikring grundet et bilejerskifte.

Køber du en ny bil, skal du have en ny bilforsikring til bilen.

Køb bilforsikring her

Omregistér bilen i Ejerskifte-appen

Med Motorstyrelsens app Ejerskifte kan køber nemt klare omregistreringen af bilen samtidig med købet.

Hent appen til IOS her

 

Hent appen til Android her

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af fritidssælgere, som står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.

Dine fordele i bilforsikringen

Beregn din pris
Dækninger til dine behov
Du kan vælge de dækninger, der passer til dig og dit behov. Vi dækker alt fra en glasskade i dit sol-/panoramatag til fejltankning og parkeringsskade, uanset om du ejer eller leaser.
Valgfri selvrisiko uanset alder
Hos os kan du selv vælge din selvrisiko ud fra dit tryghedsbehov. Vi kræver ikke en forhøjet selvrisiko, hvis en ung bilist laver en skade.
Bedst i test på forsikringspakken
Ifølge Forbrugerrådet Tænk sparer vores kunder op til 3.000 kr. om året på en forsikringspakke med bilforsikring, husforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring, ved at skifte til os. Vi er kåret Bedst i test.