Foto: Helbredstest
Mit TJM

Er du dækket på rejsen? Få en medicinsk forhåndsvurdering

For at være dækket af rejseforsikringen skal du være rask nok til at rejse – både før rejsen bliver købt, og når du skal rejse. Læs mere her.

Hvordan er TJM kunder dækket ved sygdom på rejser?

Din rejseforsikring hos os dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din rejse.

Har du en afbestillingsforsikring, er du dækket, hvis du må aflyse din planlagte rejse, fordi du bliver syg eller kommer til skade. Se på Min side om du har afbestilling.

Få en medicinsk forhåndsvurdering

Er du kronisk syg, afventer operation eller i behandling for sygdom, skal du tage en test. For at du kan være sikker på din rejseforsikring, er det derfor vigtigt, at du tager den elektroniske test, som udbydes af Falck og Tryg.  

Du skal have dit cpr. nr eller dit forsikringsaftalenummer klar for at tage helbredstesten. Nummeret skal være på den person, der har købt rejseforsikringen

Tag test

Hvorfor skal jeg tage en test?

Er du kronisk syg eller lider af en sygdom du kender til inden afrejse, skal du have medicinsk forhåndsvurdering. Din egen læges vurdering er ikke nok.

Grunden til, at du skal tage en test, er, at der er risiko for, at forsikringen ikke dækker dig ved en kronisk sygdom, hvis din sygdom ikke er stabil op til rejsen. 

Har du brug for hjælp?

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du altid velkommen til at ringe herind. Inden du ringer, kan du forberede dig på følgende spørgsmål:

 • Er der mere end 2 måneder til afrejse?
  Du kan tidligst blive forhåndsvurderet 2 måneder inden du skal af sted.
   
 • Er din tilstand blevet forværret efter du er blevet godkendt?
  Du skal have en ny vurdering, hvis du har fået det dårligere, siden du blev godkendt.
   
 • Har du det blå sygesikringskort?
  Rejser du uden at være godkendt, kan du få hjælp gennem sygesikringen i det pågældende land. Her dækker vi ikke, men du kan få hjælp på lige fod som borgere, der bor i det EU/EØS-land, du er i, når du rejser med det blå kort. 

Hvad er en medicinsk forhåndsvurdering?

En medicinsk forhåndsvurdering giver dig svar på, om du kan få dækket behandlingen af din eksisterende eller kroniske sygdom, hvis den bliver værre på din rejse.

For at være dækket af rejseforsikringen er det et krav, at du er rask nok til at rejse – både før, rejsen bliver købt, og når du skal rejse. 

Derfor anbefaler vi altid en medicinsk forhåndvurdering, hvis du er i tvivl.

Hvem skal tage testen?

 

Tag testen, hvis du...
 • har en alvorlig livstruende sygdom 
 • har en kronisk eller eksisterende sygdom, som ikke har været i stabil i de sidste 2 måneder inden rejsen eller inden køb af rejsen/betaling af restbeløb 
 • har været hos læge eller anden behandler inden for de sidste 2 måneder 
 • er henvist til yderligere undersøgelse
 • er gravid med komplikationer og derfor går til ekstra kontrolbesøg hos egen læge, hos jordemoder eller på sygehus.
Det er ikke nødvendigt at tage testen, hvis du... 
 • blot har været forbigående syg, fx med forkølelse, influenza eller bihulebetændelse – du skal dog være symptomfri  
 • udelukkende har været til almindelig kontrol på grund af din kroniske eller bestående sygdom, og der i øvrigt ikke er sket ændringer i din behandling ved disse kontrolbesøg.