Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
bil og familie
Mit TJM

Ny bil - hvad skal du huske?

Der er mange ting at tage stilling til, når du er ude og kigge efter en firhjulet. 
Uanset om du køber en brugt bil eller en sprit-ny fra forhandleren, er der et par ting, du skal tage stilling til.
 

Match din bil efter dine behov

En bil giver en fantastisk frihed og kan gøre hverdagen en del lettere. Derfor er det værd at overveje, hvilke behov du har, inden du køber.

Stationcar eller mikro-bil?

Skal der være plads til børn, cykel og vovse? Eller er det vigtigere, at den er nem at parkere i byens smalle gader?
Gør dig overvejelser om dine behov nu og i nær fremtid, når du tager stilling til bilens karosseritype.

Stationcar-modellen eller en MPV er oplagt til børnefamilien med deres store bagagerum. De ligger tungt på vejen og derfor bruger de typisk også mere brændstof, da højden på særligt MPV'erne giver større vindmodstand.

Sedan-modellen eller en mikro-bil kan derimod være et bedre valg, hvis du ikke har brug for den ekstra plads og den skal være nemmere at finde parkeringsplads til i byen. Særligt mikro-bilen er typisk også billigere i brændstofforbrug.


Læs mere hos AutoOffer om de forskellige karosserityper og hvilke modeller, der findes inden for hver type.

Benzin, diesel eller el/hybrid?

Hvilken form for brændstof din bil skal køre på, afhænger primært af dit kørselsbehov.

Diesel kører længere på literen og dieselmotoren er egnet til længere ture. Som tommelfingerregel kan man sige, at det kan betale sig at investere i en bil med dieseldrevet motor hvis du skal køre minimum ca. 30 kilometer og/eller 30 minutter per køretur om dagen. Diesel er ligeledes billigere end benzin, men dieselbiler er ofte dyrere pga. afgifter.

En benzindrevet motor er derimod mere oplagt, hvis dit kørselsbehov er mindre og/eller du oftest kører kortere ture. Det skyldes at en benzinmotor ikke først skal varmes op, som en dieselmotor skal, og dermed er den benzindrevne motor bedre egnet til kø-kørsel og små ture.

El- og hybriddrevne biler bliver mere og mere populære på bilmarkedet. Udover den fordel at det er bedre for miljøet, er det også billigere at køre i elbil end i en benzindreven bil, viser en undersøgelse fra FDM. En elbil og plugin-hybridbil er dog bedst egnet til de kortere ture og byture, hvor der er adgang til ladestandere.

Lovkrav til din bil

Bilen skal stå i dit navn

Når du har købt en bil, skal den stå i dit navn. Det er lovpligtigt og derfor skal det ske inden for et begrænset tidsrum.
Der gælder forskellige regler for registrering, alt efter om du har købt din bil privat eller hos en bilforhandler.

Du kan registrere eller omregistrere bilen online på SKAT.

Sikkerhedsudstyr - for en sikkerheds skyld

Hvis ulykken sker, kan sikkerhedsudstyret reducere skadernes omfang og i sidste ende redde liv. Hos Rådet for Sikker Trafik finder du en liste over, hvad der er lovpligtigt og hvad der anbefales at du har med i bilen.

Børn og sikkerhed

Hvis der skal børn med i bilen, skal du tage højde for de lovkrav der findes i forhold til børnenes sikkerhed. Når børn er under 15 år skal de være spændt korrekt fast. Er de ikke det, får du et klip i kørekortet og en bøde på 2.000 kr. Ifølge Rådet for Sikker Trafik skal børn under 135 cm spændes fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til deres vægt og højde.

Hvilken dækning passer til dig?

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du ejer en bil. 
Derudover er det også klogt at have en solid grunddækning og herudover vælge, hvilke tilvalgsdækninger der dækker dine behov. Det gælder fx i forhold til glasskader, vejhjælp, og hvis en ung skal låne bilen engang i mellem.

Beregn pris på bil

Beregn din pris på bilforsikring

Se, om der er penge at spare på din bilforsikring hos os ved at beregne din pris.

Er du allerede kunde, skal du logge ind på Min side for at beregne priser på nye forsikringer.

Beregn din pris på bilforsikring

Kontakt os, når du har købt bil

Inden du ringer til os, skal du have følgende info klar til os:

  1. Årgang (fx 2019)
  2. Bilmodel og HK (fx Toyota Yaris Touring Sports 1,2 T T2 Comfort Skyview 116 HK)
  3. En frisk aflæst km-stand (præcist tal)

Kørsel og pleje

Skal du køre i udlandet?

Hvis du skal køre i udlandet, er der nogle ting som er vigtige at huske.

Du skal altid have dine registreringspapirer med i bilen. Herudover skal du også huske det grønne kort.
Det grønne kort er dit bevis på, at du har en ansvarsforsikring på din bil. I nogle lande kal du medbringe det grønne kort sammen med en kopi af Del 1 i din registreringsattest. Du bør aldrig medbringe den fulde originale attest på din ferie!

Få flere råd til en god og sikker bilferie hos Rådet for Sikker Trafik

Inden du krydser grænsen, kan det være fint at have tjek på, hvilke regler der gælder i det/de land(e) du skal krydse. Du kan via FDM orientere dig om, hvilke regler der gælder på vejene i de enkelte lande.

Gør livet som bilejer lidt simplere

Hvis du gerne vil slippe for selv at skulle opbevare dine sommer- og vinterdæk, er Bilpleje løsningen for dig. Med Bilpleje får du skiftet dine sommer- og vinterdæk, og opbevaret det øvrige par indtil det skal på igen. Samtidig får du adgang til en bilvask hver måned og sæsontjek.

 

Kilder: Autooffer.dk, CarPeople.dk, FDM, Rådet for Sikker Trafik

bilpleje

Bilpleje er ekstra service til dig og din bil

Med Bilpleje kan du passe ekstra godt på din bil. Servicetjek, dækskifte og hjulopbevaring er bare nogle af de fede ting, du får med på din bilforsikring.

Læs mere om bilpleje

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af rådgivere, som i deres fritid står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.