Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
Motorcykelforsikring - Vinterklargøring (foto)
Mit TJM

Skal din motorcykel i vinterhi?

Planlægger du at din motorcykel skal stå stille henover vintersæsonen, kan det godt betale sig med lidt forberedelser.

Vinterklargøring af motorcyklen

Det er altid en god idé at vaske og pudse din motorcykel grundigt, smøre låse og metaldele med konserveringsolie. Få evt. også foretaget et olieskift.

Batteriet kan du vælge at afmontere og lade op, men husk at tjekke op på batteriets tilstand i løbet af vinterperioden eller alternativt benytte en selvregulerende lader. 

Er din motorcykel forsynet med GPS-sporing, må du dog ikke afmontere batteriet. Du skal i stedet sikre, at der er strøm på hele tiden, så GPS-signalet er aktivt, eksempelvis med en selvregulerende lader.

TJM kunder kan vælge mellem sommer eller helårskørsel

Når du kontakter os med henblik på din motorcykelforsikring, skal du overveje dette inden, du taler med os:

 • Skal forsikringen gælde hele året eller kun i perioden 1. marts-30. november?
 • Vil du være fri for at betale selvrisiko ved skader?
 • Har du ekstraudstyr?
 • Hvor mange kilometer kører du ca. om året?
 • Kan du få brug for vejhjælp?

Find din forsikringstillidsmand

Gode råd til opbevaring af din MC

Opbevaring af MC indendørs

Ved indendørs opbevaring bør du sikre, at rummet er tørt, frostfrit og forsvarligt aflåst. Så er din motorcykel hurtigere klar til forårssæsonen, når den skal ud på vejene igen.

For at din motorcykelforsikring dækker ekstraudstyr og andet tilbehør til din motorcykel, skal det altid opbevares i et forsvarligt aflåst rum.

Opbevaring af MC udendørs

Ved udendørs vinteropbevaring bør du jævnligt tjekke bremseklodser og holde dem rene og tørre gennem hele vinterperioden.

Det er bedst, hvis du kan have motorcyklen under halvtag eller dækket med et cover, så den bliver mindst muligt påvirket af vejret.

Undgå tyveri af motorcykel

 • Din motorcykel skal være forsvarligt låst, når den ikke er i brug. Det er en god idé at benytte en ekstralås, fx en bremselås og/eller en kædelås i tillæg til motorcyklens standardlås. 
   
 • Tænk altid over, hvor og hvordan du parkerer din motorcykel. Vi anbefaler, at du parkerer din motorcykel et synligt, befærdet og oplyst sted. 
   
 • Sørg for at fjerne løst udstyr, fx elektronisk udstyr, når du forlader motorcyklen. Tag udstyret med dig, eller lås det ned i en side- eller topboks. Tilbehør til din motorcykel skal opbevares i et forsvarligt aflåst rum.
   
 • Hvis du udsættes for tyveri og/eller hærværk skal du straks anmelde hændelsen til politiet. Herefter skal du anmelde tyveriet eller skaden til os.
   

Er der sket en skade?

Når sæsonen starter igen

Klargøring
Når vinterperioden er slut, bør du altid udføre et grundigt tjek af din motorcykel. Vi anbefaler, at du tjekker dæk, dækmønster, dæktryk, lys, signalanlæg, batteri, batterivæske, kæde, kabler, greb, olie- og kølervæskeniveau
samt luftfilter. Til sidst bør du, inden den første køretur, efterse bremserne, kontrollere om olien skal skiftes, og hvornår det er tid til næste service.