Foto - Europa
Rejseforsikring

Hvilke lande hører under Europa?

Ved Europa menes de lande, der er omfattet af det blå EU-sygesikringskort, det vil sige EU-lande samt Norge, Island, Storbritannien, Liechtenstein og Schweiz. Du kan her få svar på dine spørgsmål om rejseforsikring europa.

Europa (EU/EØS lande)

I alfabetisk rækkefølge:

Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern (den græske del), Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Tjek din rejseforsikring

Hvis du skal rejse til et land, der ikke er nævnt her, skal du sikre, at din rejseforsikring gælder til hele verden, fx hvis du rejser til Tyrkiet eller Egypten. Du kan som kunde i TJM se din rejseforsikring på Min side, hvor du samtidig har mulighed for at ændre forsikringens geografiske område.

Skal man have rejseforsikring i Europa?

En rejseforsikring til Europa skal kort sagt mindske risikoen for, at et problem, der opstår under din ferie, kommer til at belaste din økonomi i lang tid efter din Europarejse.

Med en rejseforsikring til Europa hos os, får du dækket behandlinger på private klinikker og hospitaler, og derudover får du adgang til en døgnbemandet alarmcentral, som hjælper og guider dig, når uheldet er ude.

Det blå EU-sygesikringskort dækker eksempelvis ikke omkostninger i forbindelse med hjemrejse under sygdom - her kan du bruge rejseforsikringen.

Det blå sygesikringskort erstatter ikke rejseforsikringen

Nogle mennesker tror, at det blå sygesikringskort dækker på samme måde som en rejseforsikring til Europa, når de er på ferie i EU/EØS-landene – det er dog langt fra sagen.

Som udgangspunkt giver det blå EU-sygesikringskort dig de samme rettigheder til offentlig lægebehandling, som borgerne i det pågældende EU/EØS-land du besøger, modtager.

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle EU-lande har de samme krav til deres hospitalsvæsen som i Danmark – det er hér, rejseforsikring til Europa især kommer ind i billedet.

Derudover har mange lande en højere grad af brugerbetaling, end vi har herhjemme, og du risikerer derfor stadig at skulle betale for din behandling – også selvom du har det blå sygesikringskort med på rejsen. Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande, Norge, Island, Storbritannien, Liechtenstein og Schweiz.

Læs mere om vores rejseforsikring

Skal man have rejseforsikring til Tyskland?

Mange spørger os om rejseforsikring er nødvendig i EU, herunder også om den er nødvendig i Tyskland.

Det er altid en god ide at have en rejseforsikring, når du rejser til Tyskland eller andre EU-lande. Ligesom Udenrigsministeriet anbefaler vi også, at du køber en rejseforsikring, der dækker alle dine behov. Du kan bruge dit blå EU-sygesikringskort i Tyskland i visse tilfælde af sygdom, men det dækker ikke alle behov i forbindelse med sygdom. Det bør derfor ikke erstatte en rejseforsikring.

Familie skal på sommerferie. De kører selv med hund og to børn. De har husket rejseforsikringen hos TJM Forsikring

Hvad koster en rejseforsikring?

Du kan hurtigt beregne en pris online. Det tager under 2 minutter at få en pris. Prøv det og se, hvad den koster.

Giv mig en pris

Ny rejseforsikring

Har du købt rejseforsikring hos os efter 26. maj 2020 er Tyrkiet med i Europa - og dermed dækket i din Europa-pakke.

Er din rejseforsikring hos os fra før 26. maj 2020 skal du have Verdensdækning på din rejseforsikring for at være dækket på rejser i Tyrkiet.

Du kan tjekke din rejseforsikring på Min side. Ønsker du at få den nye rejseforsikring, kan du ringe til din forsikringstillidsmand, som du kan finde herunder eller på Min side.

Log på Min side

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af fritidssælgere, som står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.