Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
Gode råd ved køb af brugte cykler
Mit TJM

Gode råd ved køb af brugte cykler

En brugt cykel kan være en god løsning. For ikke at falde i en fælde med stjålne cykler, kan du følge disse gode råd.

Undgå at købe en stjålet cykel

Hvis du står og har brug for en cykel, er der ofte penge at spare, hvis du kan finde en brugt model. Der er dog visse forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at købe en brugt cykel. 

Vi giver dig gode råd i forhold til købet, men også på sigt, hvis din cykel bliver stjålet, og du vil bruge din forsikring til erstatning.

Få en slutseddel fra sælgeren, når du køber

Kvitteringen skal indeholde informationer om cyklens stelnummer, mærke og model, prisen og købsdatoen. Derudover er en underskrift fra både dig og sælger også nødvendig.

Undersøg vha. stelnummeret, at cyklen ikke er meldt stjålet

Det kan gøres, ved at du henvender dig til os, eller direkte på politiets app.

Få, hvis det er muligt, den originale kvittering med fra sælgeren

Det er den bedste dokumentation, vi kan få, fordi den indeholder oplysninger om den oprindelige købsdato, stelnummer og ekstraudstyr.

Tag et billede af hele cyklen og et billede specielt af stelnummeret

Stelnummeret sidder typisk ved krankboksen eller på sadelrøret. Dette er især vigtigt, hvis du ikke har fået dokumentation med fra den tidligere ejer, men det er også for din egen skyld.

Kontakt politiet, hvis stelnummeret ikke følger dansk lovgivning

På de nye betingelser dækker vi danske stelnumre. De starter med W (hvis cyklen er importeret), efterfulgt af en bogstavkode og et afslutningsbogstav. Er cyklen importeret fra udlandet, skal den derfor have et dansk stelnummer, før vi kan give erstatning.

Gem kvitteringer på ekstraudstyr, du selv tilføjer cyklen

Hvis cyklen trænger til at blive opgraderet med ekstraudstyr, skal du gemme kvitteringerne på dette. Så er du også sikret erstatning for disse dele. Bemærk, at det kun er egentlige opgraderinger, vi dækker - ikke dele, som skal udskiftes pga. slid.

Skal du bruge en cykelforsikring?

Vi dækker din nye cykel på din indboforsikring. Vi dækker tyveri, men ikke skader eller hærværk. Få dækket mere end bare cyklen med "Udvidet cykelskade", så er du dækket for fremtidige skader og tyverier.

Vælg "Udvidet cykelskade" på Min side eller ring til din forsikringstillidsmand.

Find din forsikringstillidsmand her