Parkeringsskade
Mit TJM

Gode råd til at undgå parkeringsskader på bilen

Her får du gode råd til at undgå bilskader, men også information om, hvad du kan gøre, hvis du ofte får buler, parkerer udsatte steder eller blot gerne vil have økonomisk hjælp til skader på bilen.

Det er en god ide at sikre dig at du har den helt rigtige bilforsikring, der dækker dine behov.

Skade på bilen på parkeringspladser

Der er ikke noget mere irriterende end at komme ud til sin bil – og at der er en skade. Især hvis det handler om en skade fra en anden bil, hvor ejeren bare er kørt uden at lægge en seddel.

Men hvordan er det med parkeringsskade og forsikring?

Et besøg på parkeringspladsen kan blive dyrt, hvis din selvrisiko skal i brug. De fleste kunder har valgt at have en selvrisiko på deres bilforsikring. Som kunde i TJM forsikring behøver du ikke have en selvrisiko, men det betyder selvfølgelig noget for din pris.

Dækker min forsikring min parkeringsskade?

Hos os har vi gjort bilforsikring lettere ved at sammensætte tre forsikringspakker til dig, uanset om du ejer, leaser, har en benzin-/dieselbil eller el-/hybridbil. Du kan vælge mellem Basis, Udvidet og Super.

Vores Basispakke indeholder bl.a. en kaskoforsikring - med en kaskoforsikring er du dækket for buler eller ridser som kan ske, mens bilen holdt parkeret.

Får du modpartens nummer, så skulle denne persons forsikring gerne dække dig ind og du slipper derfor for at betale selvrisiko. Er dette ikke tilfældet, vil du blive opkrævet din valgte selvrisiko ved udbedring af skaden.

Vil du undgå selvrisiko og få dækket Bilka-buler?

Vores Superpakke indeholder bl.a. dækningen Parkeringsskade - med den kan du undgå at betale selvrisiko, når din bil har fået en bule efter påkørsel eller er blevet ramt af en bildør eller indkøbsvogn, mens den stod parkeret og hvor den anden bilist ikke har givet sig til kende.

Hvis du vil dækkes for parkeringsskader uden at skulle betale noget selv, skal du altså have Parkeringsskade-dækning. Så slipper du for en økonomisk tung regning fra dit værksted, når du skal have lavet bilen.

Forsikringen dækker din selvrisiko, når du har fået skade fra

 • Påkørsel, hvor den anden bilist ikke har givet sig til kende
 • Indkøbsvogne
 • Bildøre
 • Sidespejle
 • Trailere og varebiler

Tips til parkering uden skader

Pas på bildørene

Brug tid på at parkere midt i din bås. Hvis du holder afstand til siderne, så mindsker du risikoen for skader fra andre bildøre eller sidespejle.

Hold afstand til store varebiler

En stor varebil har brug for mere plads for at kunne bakke ud. I et tæt parkeringshus, kan en varebil i båsen over for dig øge risikoen for en parkeringsskade.

Se på dine naboer

Hold øje med den bil, der holder ved siden af dig. Er bilen bulet og ridset, kan det være et fingerpeg om at finde en anden p-plads. Mange skrammer kan fortælle, at ejeren måske ikke selv er så opmærksom på at undgå skader.

Orientér dig, inden du bakker

Så du noget på p-pladsen bag bilen, inden du satte dig ind - fx en stor sten? Øv dig i at lægge mærke til, om der er noget, du skal tage højde for, når du bakker. Det er ikke alt, du kan se i spejlene.

Dokumentér skader

Er uheldet alligevel ude, så husk at dokumentere skaderne. Tag fotos eller optag video med din telefon - både, hvis du selv har skylden, eller hvis din bil er blevet påkørt af en anden. Hvis du selv er skyld i skaden, skal du huske at lægge dit fulde navn, nummer og gerne din bils registreringsnummer på et stykke papir på den anden bil.

Hvad koster parkeringsskade-dækningen?

Vores priser er altid individuelle. Men du kan sagtens tjekke den konkrete pris selv.

Er du allerede kunde?

Hvis du logger ind på Min side, så kan du til- og fravælge dækninger på din bilforsikring. Du kan se den samlede pris, som ændrer sig, alt efter hvad du vælger.

 1. Log ind her
 2. Klik på din bilforsikring fra forsiden
 3. Se dine tilvalgsdækninger
 4. Ændr dine dækninger
 5. Se din pris 
 6. Godkend eller annuller

Er du ikke kunde i TJM?

Beregn din pris her

Vil du vide mere om vores bilforsikring?

Gå til bilforsikring

Anmeld skade online

Har du fået en parkeringsskade på din bil?

 1. Få et overblik over skaderne – tag gerne billeder med din mobil.
 2. Anmeld skaden online på Min side. Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når vi har modtaget din anmeldelse.

I tvivl om din dækning?

Log ind på Min side, for at se hvilke dækninger du har på din bilforsikring. Du kan også læse mere i betingelserne, der beskriver hvordan og hvornår vi dækker ved parkeringsskader.

Forsikringstjek

Har du de rigtige forsikringer?

Få et forsikringstjek, så du kan vide om du er rigtigt dækket og dermed betaler hverken for lidt eller for meget for dine forsikringer. Se, om der er penge at spare ved at vælge TJM Forsikring. Bestil et gratis og uforpligtende forsikringstjek i dag.

Bestil et forsikringstjek