skilsmisse - dame der skal skilles sidder og researcher på hvad der skal ske med praktiske ting som fx forsikringer
Mit TJM

Skilsmisse og forsikringer

Separation og skilsmisse forandrer mange ting i dit liv – også praktiske ting som fx forsikringer. Her kan du læse, hvad det betyder for dig som kunde i TJM Forsikring.

Vi skal skilles

En vigtig og praktisk del af enhver skilsmisse er spørgsmålene omkring økonomi. Når I skal se på forsikringsdelen, er der råd at hente.

I kan begge forblive i TJM Forsikring

Vi er glade for alle vores kunder i TJM Forsikring. Det betyder også, at du som ægtefælle kan få lov til at forblive kunde i TJM Forsikring efter en skilsmisse.

Tag fat i i din lokale forsikringstillidsmand, så får I personlig hjælp til at skille forsikringer ad. De betalinger, som vi har modtaget på forsikringerne, vil ikke blive tilbagebetalt. Afregning på fx hver sin ulykkesforsikring skal ske indbyrdes.

Tjekliste - inden du taler med os

Måske sidder du og researcher, inden du ringer til os. I den forbindelse er her en liste over ting, du skal gøre inden, så sparer du et kald.

 1. BS betaling - stop din automatiske betaling til forsikringerne i banken
  Selvom du gerne vil fortsætte med nogle af dine forsikringer, er det vigtigt, at du først opsiger din betalingsaftale. Når du har stoppet BS-aftalen, kan vi hjælpe dig med en ny.
   
 2. Omregistrer jeres biler
  Hvis I har bil, skal I først omregistrere bilen hos Skat - det kan I gøre online her: link til Motorregistret. Når I har omregistreret bilen eller bilerne, kan vi hjælpe jer med at tilpasse forsikringerne.
   
 3. Hvilke forsikringer har I?
  Inden du taler med os, er det en god ide at få et hurtigt overblik over, hvilke forsikringer I har her. For at gøre det helt nemt, har vi samlet et overblik til dig på Min side. Her kan du logge ind og se hvilke forsikringer og dækninger, I har. Log ind her.

  Du kan også se forsikringsaftaler (policer), hvor det er en god ide at tjekke ulykkesforsikringen ift. fx særligt begunstigede og indboforsikringen ift fx udvidet cykel.

 

Skilsmisse og økonomi - forsikringer I skal tage stilling til, når I bliver skilt

Herunder kan du læse mere om udvalgte forsikringer og om behovet for dækninger, der ofte ændrer sig, når man flytter hver for sig.

Indboforsikring

Når I ikke længere deler adresse, skal I have hver jeres indboforsikring for at være dækket. Mængden af ejendele kan ændre sig. 

Hos os er der ingen øvre forsikringssum – det betyder, at vi ikke har sat et loft for værdien af dit samlede indbo. Men nogle forsikringssummer, fx for kostbare cykler, kan justeres. 

Som kunde i TJM Forsikring kan I nemt få en indboforsikring hver. Vi beholder selvfølgelig jer begge, så I kan koncentrere jer om at starte på en frisk i jeres nye liv.

Din forsikringstillidsmand kan hjælpe jer med en gennemgang af hver jeres behov. I kan gøre det sammen, men I kan også vælge at få en gennemgang hver for sig.  I kan altid læse mere om vores indboforsikring her.

Skilsmisse og hus

Nye boliger kan også betyde, at I nu skal have hver sin husforsikring. I har måske andre ting fælles, fx fritidshus. Alt det hjælper vi dig med.  

Hvis I flytter fra et fælles hus til hver jeres, kan I overveje:

 • Behov for bolighjælp. Var den ene part mere handy, kan det være en god ide for den anden part at købe Bolighjælp, som bl.a. hjælper med at fjerne aktive hvepsebo, frosne vandrør i huset eller fælder beskadigede træer.
 • Øget risiko for rotter? Med en rottespærre kan du lukke af for rotter, der kommer gennem kloakken. Bor du i et rotteplaget område, kan det være en nødvendig installation. Hos os kan du få den gratis med, hvis du vælger husforsikringens Super-pakke.
 • Sikkerhed i gør-det-selv projekter. Er der en af jer, der flytter til et renoveringsprojekt, kan det være en god ide med Mere tryghed, som bl.a. dækker skader på byggematerialer.

Bilforsikring 

Når man bliver skilt, tæller bilen eller bilerne oftest med i det fælles bo. Når I har fundet ud af, hvordan I deler boet, skal I se på de forsikringer, der følger med bilen. Husk at omregistrere bilen eller bilerne, inden I taler med os.

Har I en eller flere biler, som skifter ejer, skal I huske at få det ændret i jeres bilforsikring. Har bilforsikringen stået i dit navn og skifter til din tidligere ægtefælles navn – eller omvendt – følger ancienniteten som regel med.  

Ting, I skal se efter, når bilen skifter ejer:

 • Antal kørte kilometer per år. Man betaler for kørte kilometer og derfor kan prisen på din bilforsikring ændre sig, hvis du fx ikke kører lige så langt som din tidligere ægtefælle.
 • Behov for vejhjælp. Hos os kan du supplere din vejhjælp med Bilpleje, så har du både bilvask, sæsontjek og opbevaring af hjul..
 • Risikoen for parkeringsskader. Betyder skilsmissen evt. at en af jer flytter til byen, kan det få betydning for din kørsel og dit behov for en dækkende bilforsikring. Flytter du eksempelvis til tætbebyggede boligkomplekser, kan du overveje at købe Parkeringsskade, som sikring for buler og skrammer fra forbikørende.

Ulykkesforsikring

Som gift er ens ægtefælle automatisk nærmeste pårørende og den, der får udbetalt penge via ulykkesforsikringen ved et evt. dødsfald. Det ændrer sig nu. 

På din ulykkesforsikring er standard, at vi udbetaler til nærmeste pårørende. Det vil sige, at du ikke behøver at ændre noget i din ulykkesforsikring. 

Der, hvor du skal være opmærksom er, hvis du har indsat personer som særligt begunstigede i din ulykkesforsikring.

Hvordan ved jeg, om jeg har indsat særligt begunstigede?

Du logger ind på Min side. Her kan du selv se i din forsikringsaftale, om du har indsat en eller flere særligt begunstigede på din ulykkesforsikring. 

Den nye ulykkesforsikring
Hvis du ikke kan finde din ulykkesforsikring, kan det være, du har en personforsikring. Personforsikringen sikrer dig endnu bedre, og ulykkesdækningen er en del af pakken. Læs mere om personforsikringen her.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Du kan med fordel ringe til din lokale forsikringstillidsmand. Han eller hun vil hjælpe dig med de ting, der skal være styr på, når I flytter fra hinanden ved skilsmisse. Du kan også ringe til vores kundeservice, hvor vi står klar til at hjælpe dig med at finde din forsikringstillidsmand.
 

Find kontaktinfo her