Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
Foto: Kat
Katteforsikring

Oftest stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om vores katteforsikring. Finder du ikke svar her, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 33 28 28.

Spørgsmål og svar

Hvor meget skal jeg selv betale ved sygdom eller ulykke?

Selvrisiko 
Selvrisikoen er den del, du selv betaler, hvis du får erstatning ved en sygdom eller ulykke. Vi tilbyder 3 forskellige selvrisikobeløb: 861 kr., 1.378 kr. eller 2.067 kr. Du betaler selvrisiko for hver gang, du begynder en ny behandlingsperiode af en sygdom eller et ulykkestilfælde. En behandlingsperiode kan vare op til 120 dage.  

Der er ingen selvrisiko på: 

  • Medicin under dækningen Tænder og Medicin.  
  • Fysisk behandling og genoptræning under dækningen Fysisk Behandling m.v.
  • Pasning  
  • Livdækning 

Køber du dækningen Sygdom og Ulykke til din kat, efter at den er fyldt 8 år, skal du vælge en selvrisiko – det vil sige det beløb, du selv betaler ved en skade – på mindst 1.378 kr. 

Egenandel  
Når selvrisikoen er fratrukket, betaler du en egenandel på 10 % af de resterende dyrlægeudgifter i behandlingsforløbet.

Der er ingen egenandel på: 

  • Livdækning 
Er der 30 dages karens på sygdom ved selskabsskifte?

Hvis din kat er sygeforsikret i et andet selskab helt frem til den dato, hvor TJM Forsikring overtager forsikringen, så dækker din forsikring hos os fra første dag.  

Du skal dog være opmærksom på, at karenstiden altid gælder for Allergi m.v. (afsnit 6.9), Tænder og Medicin (afsnit 7.3) og behandling med guldimplantat under Fysisk Behandling m.v. (afsnit 7.4).  Se afsnit 6.9, 7.3 og 7.4 i forsikringsbetingelserne. Karenstid vil sige, at forsikringen ikke dækker sygdomme, der opstår 30 dage, fra forsikringen træder i kraft.

Skal I se dyrlægeattest ved forsikring af 9 år gammel kat?

Nej, det er ikke nødvendigt. Når du køber forsikring til en kat, som er fyldt 8 år, skal du dog vælge en selvrisiko – det vil sige det beløb, du selv betaler ved en skade – på mindst 1.378 kr.

Forsikringen dækker ikke udgifter til behandling af det, din kat eventuelt fejler i forvejen, dvs. sygdomme og lidelser, der er opstået eller har været symptomgivende, før dækningen er trådt i kraft i TJM Forsikring. Du kan beholde forsikringen, så længe din kat lever. Kun Livdækning ophører på grund af alder, nemlig ved første fornyelsesdato, efter at katten er fyldt 13 år.

Hvornår kan jeg forsikre en kattekilling?

Du kan købe Sygdom og Ulykke og andre dækninger, som kan træde i kraft tidligst den dato, din killing fylder 8 uger. 

Særligt for killinger

Hvis du køber disse dækninger, inden din kat fylder 4 måneder, har du disse fordele:  

  • Sygdom og Ulykke: Der er ingen karenstid på sygdom. Det vil sige, at du kan få udbetalt evt. dækning fra den dag, forsikringen træder i kraft. 
  • Tænder og Medicin: Dækker også korrektion af forkert bid/tandstillingsfejl, udtrækning af tilbageholdte mælketænder og behandling af mælketænder, der knækker. 
Hvordan er min kat sikret ved rejse i udlandet?
Hvordan er jeg dækket, hvis jeg bliver indlagt på hospital i udlandet og får brug for at få min kat sendt hjem eller passet på dyrepension?

I denne situation er det din rejseforsikring i TJM Forsikring, der løser problemet. Hvis du bliver indlagt på hospitalet i udlandet, tager vi hånd om både din bagage og din kat. Dvs. vi sørger for opbevaring af bagagen, pasning af katten og evt. hjemtransport.  

Dækningen Med på Rejse til katteforsikringen dækker udgifter til dyrlægebehandling, hvis din kat bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen. Med på Rejse dækker også forlænget rejseophold, dvs. hotelovernatning til dig, hvis katten er indlagt ud over din planlagte rejseperiode eller er for syg til at kunne transporteres.  

Vi anbefaler derfor både en rejseforsikring og en katteforsikring med dækningen Med på Rejse til dig, der ønsker at tage din kat med på ferie uden for Danmark.