Foto: Rejseråd
Rejseforsikring

Rejseråd

Her finder du rejsetips og praktiske råd til din ferie. Print dit eget rejsekort, og bliv klogere på det blå sygesikringskort, rejseråd ved sygdom og Udenrigsministeriets rejseanbefalinger.

Gode råd til din rejse

Er du rask nok til at rejse – tag vores elektroniske test    

Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at dit helbred er klar til den rejse, du skal på. Tag testen, og få hurtigt svar på, om du er rejseklar. Du kan tidligst få en medicinsk forhåndsvurdering 2 måneder før den forventede afrejsedato.  
Tag den elektroniske test 

Print dit eget rejsekort  

Med en rejseforsikring hos os kan du og din familie være i trygge hænder, når I rejser. Rejsekortet indeholder nyttig information, hvis uheldet sker – fx har du en nem oversigt over kontaktmuligheder til vores alarmcentral. Husk at skrive din rejseforsikrings policenummer i det grå felt på rejsekortet nederst i pdf’en inden, du udskriver rejsekortet. 
Print dit rejsekort

Trygs rejse-app

Den gratis rejse-app ’Tryg på rejse’ har genveje til de vigtigste nødopkald og mange gode vejledninger ved tyveri, mistet bagage, sygdom, skader, hjulskift, vejhjælp og bilkørsel i udlandet. Appen kan også finde din bil igen, hvis du har parkeret den i uvante omgivelser – fx på en storbyferie.  
Hent Trygs rejse-app

Gode råd, når du skal vælge feriemål og er syg 

Det er en god idé at tænke på helbredet, når du vælger rejsemål – fx kan årstid og luftfugtighed have betydning for nogle. Du bør også altid have information med på rejsen, der beskriver din eventuelle sygdom. Husk informationen skal være på engelsk.  

Udenrigsministeriet 

Udenrigsministeriets hjemmeside kan du altid følge med i, hvordan den aktuelle sikkerhedssituation er for turister ude i verden. Skal du rejse i længere tid anbefaler vi dig, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste. Gå til Danskerlisten

Det blå sygesikringskort 

Det blå EU-sygesikringskort er et kort, der viser, at du – hvis du bliver syg eller kommer til skade – har ret til at blive behandlet på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Rejser du til andre lande end de nævnte, dækker hverken det gule eller blå sygesikringskort. Her er det vigtigt, at du har en rejseforsikring

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort

Mere om rejse