Brænde
Mit TJM

Hvordan er mit brænde eller mine træpiller forsikret?

Her får du gode råd og tips til, hvordan du kan undgå tyveri af brænde og træpiller, og hvordan du er stillet, hvis uheldet er ude. Brænde og træpiller er i høj kurs hos tyvene, derfor har vi samlet al den vigtige information, du skal være opmærksom på.

Stigende bekymring

I en tid med voldsom energikrise er brændsler som træpiller og brænde efterhånden guld værd. Inflationen har nemlig sendt priserne på stort set alle energikilder som brænde, træpiller og benzin i vejret. Derfor begynder flere og flere kunder i højere grad at bekymre sig over, hvordan brændslen er forsikret i tilfælde af tyveri.

Hvordan er jeg dækket?

Hvis du har en Indboforsikring til din bolig og har brænde stående i et åbent skur, så kan indboforsikringen dække ved tyveri.

Har du et sommerhus eller fritidshus?

Har du brænde/træpiller stående i sommerhuset, skal du være særlig opmærksom.

Simpelt tyveri (altså tyveri uden tegn på voldeligt opbrud) er ikke dækket i sommerhuse, når huset er ubeboet. Det betyder at brænde, under tag, i åben carport/have eller i åbne skure, kun er dækket, når du opholder dig i sommerhuset. At man kommer på weekendophold i ny og næ medvirker ikke til, at sommerhuset i de mellemliggende perioder betragtes som beboet. Er sommerhuset udlejet eller udlånt betragtes det heller ikke som beboet, så her dækkes simpelt tyveri heller ikke.

Brænde/træpiller er dækket, hvis der er tegn på voldeligt opbrud. Det vil sige, at forsikringen dækker, hvis du har låst dit brænde inde i et skur og en tyv bryder ind og stjæler det, selvom du ikke har opholdt dig i huset.

Undgå tyveri og skade af brænde og træpiller

Lås brændet inde såfremt det er muligt (enten i hus eller aflåst skur).
Placer brændestabel så den ikke er synlig fra vejen, hvis den er i haven. Får du leveret brænde, træpiller eller andet, så sørg for hurtigt at få det låst væk.
Hør evt. naboerne om de vil holde øje – særligt i sommerhusområder.
Ved opbevaring i kælder placer evt. på en palle eller reol, så der i tilfælde af vandskade/opstigende grundvand ikke sker skade på brænde/træpiller.

Ved skade

Er uheldet ude? I tilfælde af skade, skal vi bruge dit varmeregnskab for de sidste tre år.

Har du købt brændet skal du kunne fremvise kvittering eller anden dokumentation for brænde/træpiller.

Hvis det er en brændestabel, der er samlet over længere tid og du derved ikke har kvittering, eller hvis der er tale om et fældet træ i haven, så skal vi have dokumentation for den mængde brænde, du har haft. Det kan f.eks. være i form af et billede eller at du fører ”varmeregnskab” i forhold til mængden af træpiller/brænde, der købes/bruges.

Du kan anmelde din skade her