Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
Foto_MC-sæson
Mit TJM

Er du og din MC klar til sæsonstart?

Tjek, hvordan du er dækket og gennemgå dit udstyr, inden du gasser op. Før du kører ud på vejene for at nyde foråret, er der et par ting, vi vil anbefale dig at huske.

Er du og din MC klar til sæsonstart?

Den 1. marts starter MC-sæsonen, hvis din MC-forsikring ikke dækker hele året, men derimod de 9 måneder fra 1. marts til 30. november. Du kan altid ringe til din forsikringstillidsmand, som vil hjælpe dig med dækninger og vejhjælp til din motorcykel.

Inden du taler med os

Motorcykel og ulykkesforsikring

Har du en ulykkesforsikring kan du købe en særlig motorcykeldækning. Du får fuld erstatning, hvis du kommer til skade under kørslen.

Den nye ulykkesforsikring kalder vi personforsikring. Her er motorcykeldækningen automatisk med i grunddækningen. Har du personforsikringen her, skal du ikke bekymre dig om ekstra dækninger.

Vejhjælp til motorcykel

Overvej, om det er en god idé at købe Vejhjælpsdækning til din motorcykel. Med Vejhjælp kan du få bugseret din motorcykel på værksted i tilfælde af uheld eller driftstop. 

Andre gode råd til motorcyklister

Flest uheld først på sæsonen
Vær opmærksom på, at du kan være lidt ude af træning efter nogle måneder, hvor du ikke har kørt motorcykel. Risikoen for uheld er derfor større.

Forsikring & Pension har statistikker der viser, at der sker flest uheld i første del af sæsonen. Tænk på det, inden du gasser op, overhold hastighedsgrænserne, og afpas altid farten efter forholdene. Og husk, at bilisterne også skal vænne sig til, at der er flere motorcykler på vejene igen.

Kør med ABS og brug refleksvest

Undersøgelser fra både Havarikommissionen og Trafikstyrelsen viser, at motorcykler, der er udstyret med ABS, bremser væsentligt bedre end andre og således er mere sikre.

Havarikommissionens dybdeanalyse af 41 MC-ulykker har vist, at ABS i mindst 11 tilfælde kunne have forhindret ulykken eller reduceret personskaderne. For at fremme ABS har der i nogle år været afgiftsfritagelse, og ifølge et EU-krav skal alle motorcykler, der sælges efter 1. januar 2017, være forsynet med ABS (Off-road-motorcykler og motorcykler under 125 cm3 er dog undtaget).

Havarikommissionen råder desuden motorcyklister til at køre med refleksvest eller andet fluorescerende tøj. Det forbedrer synligheden markant, ikke mindst i mørke, viser undersøgelsen.

Kørsel i udlandet

Kører du til udlandet, skal du huske at medbringe følgende:

  • Kørekort

  • Original registreringsattest

  • Grønt kort som bevis på, at din MC er ansvarsforsikret
    NB: Er kun nødvendigt i visse lande uden for EU – se her

  • Det blå EU-sygesikringskort
    NB: Kun for rejser i EU/EØS - se her

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af rådgivere, som i deres fritid står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.