Har du spørgsmål vedrørende flystrejke eller COVID-19 i forbindelse med din rejse?

 Læs mere
KRISEHJÆLP til rådighed for alle kunder:

Har du selv, eller nærmeste familie, brug for krisehjælp efter den tragiske hændelse i Fields, så kontakt os på tlf. 44 20 45 54.

 Læs mere
Foto: HundQ
Hundeforsikring

Oftest stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om vores hundeforsikring. Finder du ikke svar her, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 33 28 28.

Spørgsmål og svar

Hvor meget skal jeg selv betale ved sygdom eller ulykke?

Selvrisiko
Selvrisikoen er den del, du selv betaler, hvis du får erstatning ved en sygdom eller ulykke. Vi tilbyder 3 forskellige selvrisikobeløb: 861 kr., 1.378 kr. eller 2.067 kr. Du betaler selvrisiko for hver gang, du begynder en ny behandlingsperiode af en sygdom eller et ulykkestilfælde. En behandlingsperiode kan vare op til 120 dage. 

Der er ingen selvrisiko på: 

  • Medicin under dækningen Tænder og Medicin.  
  • Fysisk behandling og genoptræning under dækningen Fysisk Behandling m.v. 
  • Pasning  
  • Livdækning

Køber du dækningen Sygdom og Ulykke til din hund, efter at den er fyldt 6 år, skal du vælge en selvrisiko – det vil sige det beløb, du selv betaler ved en skade – på mindst 1.378 kr.

Egenandel  

Når selvrisikoen er fratrukket, betaler du en egenandel på 10 % af de resterende dyrlægeudgifter i behandlingsforløbet.

Der er ingen egenandel på: 

- Livdækning 

Er der 30 dages karens på sygdom ved selskabsskifte?

Hvis din hund er sygeforsikret i et andet selskab helt frem til den dato, hvor TJM Forsikring overtager forsikringen, så dækker din forsikring hos os fra første dag. 

Du skal dog være opmærksom på, at karenstiden altid gælder for Allergi m.v. (afsnit 7.9), Tænder og Medicin (afsnit 8.3) og behandling med guldimplantat under Fysisk Behandling m.v. (afsnit 8.4).  

Se afsnit 7.9, 8.3 og 8.4 i forsikringsbetingelserne. Karenstid vil sige, at forsikringen ikke dækker sygdomme, der opstår 30 dage, fra forsikringen træder i kraft. 

Skal I se en dyrlægeattest ved forsikring af 7 år gammel hund?

Nej, det er ikke nødvendigt. Når du køber Sygdom og Ulykke til en hund, som er fyldt 6 år, skal du dog vælge en selvrisiko –  det vil sige det beløb, du selv betaler ved en skade – på mindst 1.378 kr. 

Forsikringen dækker ikke udgifter til behandling af det, din hund eventuelt fejler i forvejen, dvs. sygdomme og lidelser, der er opstået eller har været symptomgivende, før dækningen er trådt i kraft i TJM Forsikring. 

Du kan beholde forsikringen, så længe din hund lever. Kun Livdækning ophører på grund af alder, nemlig ved første fornyelsesdato, efter at hunden er fyldt 10 år.

Hvornår kan jeg forsikre en hundehvalp?

Du kan købe den lovpligtige dækning Hundeansvar til din hvalp, som dækker fra første dag, du har hvalpen hjemme. Nogle avlere tilbyder en kort periode med gratis hundeansvarsforsikring som en del af købet. Du bør undersøge dette nøje, da du fra det øjeblik, du overtager din hvalp, har ansvaret, hvis hvalpen kommer til at skade andre personer eller deres ting. Du kan købe dækningen Sygdom og Ulykke og andre tilvalgsdækninger, som kan træde i kraft tidligst den dato, hundehvalpen fylder 8 uger.  

Særligt for hvalpe
Hvis du køber disse dækninger, inden din hund fylder 4 måneder, har du disse fordele:  

  • Sygdom og Ulykke: Der er ingen karenstid på sygdom. Det vil sige, at du kan få udbetalt evt. dækning fra den dag, forsikringen træder i kraft. 
  • Tænder og Medicin: Dækker også korrektion af forkert bid/tandstillingsfejl, udtrækning af tilbageholdte mælketænder og behandling af mælketænder, der knækker. 
Hvorfor er der begrænsninger på nogle hunderacer, fx ved allergi?

Nogle hunderacer er ekstremt udsatte for at udvikle bestemte sygdomme, fx allergier. Det gælder for hunde som West Highland White Terrier, Fransk Bulldog og Shar Pei. Hvis forsikringen skulle tage højde for, at langt de fleste hunde af særligt følsomme racer rammes af fx hudsygdomme, ville prisen blive så høj, at mange hundeejere helt ville fravælge at sygeforsikre deres hund.

Det, mener vi ikke, er nogen god løsning, for man ville dermed også være afskåret fra forsikringshjælp til andre dyrlægeudgifter, fx til behandling af ledproblemer, tandskader, øjensygdomme, genoptræning mv.

Hvordan er min hund sikret ved rejse i udlandet?
Hvordan er jeg dækket, hvis jeg bliver indlagt på hospital i udlandet og får brug for at få min hund sendt hjem eller passet på dyrepension?

I denne situation er det din rejseforsikring i TJM Forsikring, der løser problemet. Hvis du bliver indlagt på hospitalet i udlandet, tager vi hånd om både din bagage og din hund. Dvs. vi sørger for opbevaring af bagagen, pasning af hunden og evt. hjemtransport.  Dækningen Med på Rejse til hundeforsikringen dækker udgifter til dyrlægebehandling, hvis din hund bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen. Med på Rejse dækker også forlænget rejseophold, dvs. hotelovernatning til dig, hvis hunden er indlagt ud over din planlagte rejseperiode eller er for syg til at kunne transporteres.  

Vi anbefaler derfor både en rejseforsikring og en hundeforsikring med dækningen Med på Rejse til dig, der ønsker at tage din hund med på ferie uden for Danmark.

Ting før ansvar

Der findes lovgivning på hundeansvar, det betyder at hvis der er en forsikring der kan dække, skal den altid bruges inden man kan bruge hundens egens ansvarsforsikring.

Det er det der hedder ’’ting før ansvar’’ efter erstatningsansvarslovens § 19.